- Noen foreslår hønsebæsj som kur mot vortene

Mariell Sørensen (16) ser frem til å få fjernet vortene rundt munnen.

Mariell Sørensen (16) ser frem til å få fjernet vortene rundt munnen. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Mariell (16) har fått over hundre kjerringråd mot vortene. Men ett råd vil hun ikke prøve.

DEL

Fredag skrev Nordlys om Mariell Solli Sørensen (16) som har slitt med et stort vorteutbrudd i syv år.

Hun har vorter rundt munnen, hendene, knær og føtter. Heldigvis har utbruddene stoppet, men vortene er likevel like mange som da de kom.

- Det har vært tungt. Det har vært perioder hvor jeg har vært deppa og nedfor, fortalte Mariell Sørensen (16) fra Hansnes til Nordlys.

Les også: Mariell (16) har prøvd alt for å bli kvitt vortene

Venter på beinmargsprøve

Hun hadde prøvd alt fra kjerringråd, eddik, sølvvann, hudlege, healing, neglelakk. Og en rekke smertefulle og omfattende behandlinger på Universitetssykehuset Nord-Norge.

Legene har funnet ut at det er en immunforsvar-feil som forårsaker vortene. Nå venter hun på time til ny beinmargsprøve, for å finne ut hvilken medisin som kan hjelpe henne å bli kvitt dem.

Et kjerringråd for alt

Etter at Nordlys skrev om henne, har mailboksen, telefonen og kommentarfeltet blitt fylt opp av over hundre forskjellige kjerringråd.

«Alle» vil hjelpe Mariell med erfaringbaserte løsninger.

- Etter artikkelen har jeg fått veldig mange tilbakemeldinger. Det har vært fint, og jeg har fått mange lykkeønskninger og råd, sier Mariell.

Noen råd kanskje litt mer drøye enn andre.

- Mange av rådene har vi allerede prøvd. Noen ønsker å vise meg ulike vannkilder, men det blir litt vanskelig. Også er det noen som foreslår avføring. Det tror jeg ikke blir aktuelt, sier hun.

Håper de forsvinner

Likevel er Mariell åpen for alt av forslag.

- Det er ingenting som har funket enda. Jeg har fulgt med i kommentarfeltet, og sett alle forslagene. Det er jo bare å prøve det, og se om det funker. Jeg tror kjerringråd funker, sier hun.

- Mange sier de håper at vortene går bort. Det håper jeg selv også.

Her er 15 kjerringråd mot vorter:

«Bland lutblanding i en liten kopp og bruk bommullspinne og dynk vortene med. Oppskriften er den samme som for å fjerne maling. Den står på boksen for Kaustisk soda.»

«Jeg har en elev som hadde masse vorter på fingrene, akkurat som denne jenta. Han sluttet å drikke melk, og i løpet av noen måneder forsvant vortene. Han også hadde prøvd alt. Nå lever han et liv uten å drikke melk, og vi har ikke sett en vorte etter at de ble borte. »

«ta en ulltråd, gni den på nevane eller ansiktet helst en på kvar plass, så skal du knytte en knute på tråden for kvar vorte og så grave den ned i motting (kugjødsel/skjit) Det må vere ekte kuskjit. Når tråden rotnar så er og vortene vekke. Jeg så gjorde og etter en ca. måned eller halvannen så var alle mine vorter vekke .Jeg har aldri hatt vorter siden.»

«Jeg smurte bacon på vortene hver dag i under ei uke så vidt jeg husker, og de forsvant. »

«Jeg slet med det samme i oppveksten, hadde over 30 på nevene og dusinvis på haka. Jeg forsøkte å smøre liktornmiddel på dem, det svei som f... og skinnet rundt etset vekk men ventet noen dager og gikk på igjen. Etter et par tre uker hadde de tørket inn og jeg kunne bare stryke hendene over dem og de falt av. Har ikke vært plaget siden og det er over 40 år siden.»

«Jeg skrev inn navnet mitt og adressen for distanshealig på en mandag kveld. Noen dager etter var alle vortene borte! Jeg har heller ingen arr etter de. De bare forsvant uten at jeg merket det.»

«prøv å gnu en grønn erter over vær vorte i 30 sekunder for så å grave den ned i jorden etterpå.»

«bruk superlim, eg gjorde det på mine vorter, 4 dager og dem var borte»

« Kok kjerringrokk-te (Jeg kjøpte det på apoteket) Kokte ca en liter og bare lot det stå på benken, dyppet den ene hånden oppi noen ganger om dagen i en måneds tid. Trodde ikke det hadde noe virkning så jeg skulle prøve med bare den ene hånden. Vortene på begge hendene forsvant.»

«Jeg var plaget med vorter (52 stk bare på ene kneet) og gikk til homeopat. Ble kvitt samtlige på hele kroppen i løpet av noen uker!!»

«Hei du må nok reise til syden og brenne dem med melk ifra fikentreet. Det er det eneste som hjelper.»

«Kansje ikke like festlig, men da jeg var liten brukte de hønsebæsj og smurte på vortene. flere ganger om dagen siden før hvert måltid måtte det vaskes hender. tok bare circa 2 uker så var alt borte. Noe annet som virker også utifra det jeg har hørt er å dyppe hendene i kuruker. det skal vissnok hjelpe enda fortere en hønsebæsj. »

«Jeg vet om et kjerrinråd som virker. prøv først med hendene.stkk hendene ned i rumpetrollegg og gni dem inn,la tørke og ver på en stund før du vasker av.Det virker har prøvd sjøl»

«dette har fungert for meg to ganger. Fang en gresshoppe(gjerne en liten en). Hold munnen dens mot vorten helt til den skiller ut en brun væske(dette tar ganske lang tid). Unngå å vaske vekk den brune væsken. Etter noen måneder ha vorten forsvunnet. Dette har fungert for meg to ganger når det gjeder vorter på henda.»

«Ta en bomullsdott og dypp den i eplecider edikk, legg den på vortene og tape den fast. Ha den på om natten og ta den av om morgenen. gjør det hver natt og vortene forsvinner etter 3-4 dager. Det lukter ikke noe godt men det virker.»

Artikkeltags