Nesten alle elevene får bli på skolen

NYE SOMMERLYST: Slik blir nye Sommerlyst skole seende ut.

NYE SOMMERLYST: Slik blir nye Sommerlyst skole seende ut. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Prislapp for nye Sommerlyst: 300-350 millioner kroner.

DEL

Tromsø kommune presenterer nå planene for nye Sommerlyst skole.

Det er Econor som har vunnet kamp om å bli totalentreprenør for skolen.

- Både ansatte og elever har holdt ut lenge. Skolen er nedslitt. Nå får vi en skole som er framtidsrettet, med et fleksibelt læringsmiljø. Den kombinerer fleksibiliteten fra baseskole med rammene fra klasseromsundervisning, sier byråd for utdanning, Anna Amdal Fyhn.

- Vi bygger primært en ungdomsskole, men den skal også gi et tilbud til nærmiljøet, sier Fyhn.

Hun viser til at bygget vil inneholde dobbel gymsal, mulighet for å huse ungdomsklubb, samt lokaler til skolens årlige revy – Polarshow.

De som presenterte planene var Byråd for utdanning, Anna Amdal Fyhn, kommunaldirektør for utdanning, Kari Henriksen, og rektor ved Sommerlyst skole, Rolf Øistein Barman-Jenssen.

Under byggeperioden vil det bli en midlertidig løsning for elever og ansatte. De som er berørt vil få direkte beskjed fra skolen de nå går på.

– Vi prioriterer å skape et trygt og godt læringsmiljø, samt minst mulig flytting av elever i perioden, sier kommunaldirektør for utdanning Kari Henriksen.

Deler av det gamle bygget vil bli stående, og i tillegg benyttes den midlertidige skolen på Bymyra. Dette gjør at elevene på Toppen SFO, 9. og 10. trinn forblir på Sommerlyst under byggeperioden. De som nå går i 7. trinn på Bjerkaker og Fagereng skole vil også begynne på Sommerlyst neste år. Elevene fra Prestvannet og Gyllenborg skole begynner på Grønnåsen ungdomsskole.

Kari Henriksen, kommunaldirektør for utdanning, sier at de aller fleste elevene kan gå på Sommerlyst når vi bygger ny skole.

- Det er en gladsak for oss, sier Henriksen, og sier at de er veldig fornøyd med at de har klart å finne gode løsninger for nesten alle elevene.

Rektor ved Sommerlyst skole, Rolf Øistein Barman-Jenssen, sier de fikk løsningene presentert tidligere i dag. Og i utgangspunktet sto ikke jubelen i taket over "det flate bygget", sier han, men når de fikk sett nærmere på panene, snudde stemninga.

- Et utrolig spennende bygg, sier Barman-Jenssen, som er glad for at de får beholde brorparten av lærerne.

De midlertidige byggene i Bymyra, gymsalen og blokk 6 og 7, som altså ligger i den vestre delen av dagen skoleområde, vil fortsatt være i bruk under byggperioden.

Amdal Fyhn sier at sluttsummenpå prosjektet blir på 300-350 millioner kroner, og skal stå ferdig til skolestart 2016.

Størrelsen på den nye skolen blir på 8166 kvadratmeter over to plan.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken