Neste måned er det "musember"

"MUSEMBER": I desember kommer kvinnnenes svar på "movember". Illustrasjonsfoto.

"MUSEMBER": I desember kommer kvinnnenes svar på "movember". Illustrasjonsfoto. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Kvinner oppfordres til å la det gro "der du vet". Aksjonen har allerede spredt seg til Troms og Nordland.

DEL

Som et svar på guttas kamp mot prostatakreft, movember, inviteres damene til kvinnenes kamp mot livmorhalskreft: Musember. Fra 1. desember slipper vi ut hårveksten "der du vet". Og det skal ikke trimmes før selveste julaften.

Det er oppfordringenSimone Neumann fra Stavanger kommer med overfor sine Facebook-venner. Og reaksjonen er ikke latt vente på seg, skriver Stavanger Aftenblad.

– Jeg opprettet arrangementet for to dager siden. Og så langt har 180 meldt seg på. Og det er ikke bare folk fra Rogaland, men det har spredd seg helt opp til Troms og Nordland, sier hun til Stavanger Aftenblad.

LES OGSÅ: Hjort: - Vi blonde trenger mer tid

SE BILDER: Movember-barter

"Musember" skal dedikeres til kampen mot livmorhalskreft. 300 norske kvinner får diagnosen hvert år, og 100 kvinner dør som et resultat av kreftformen, skriver Stavanger Aftenblad.

Neumann forklarer at idéen kom etter at hun har observert mange menn som har latt barten gro i forbindelse med "movember".

– Ja, da jeg så alle mennene som turte å slippe løs barten mot prostatakreft, da tenkte jeg at vi kvinner ikke kunne være dårligere. At vi også kunne få til en morsom tvist, som samtidig er litt privat og personlig. Også er det jo mye fokus på nettopp bryst- og prostatakreft, men det kan jo være greit å gjøre obs på at det finnes flere krefttyper, sier hun til Stavanger Aftenblad.

På Facebook-arrangementet oppfordres man til å hekle rosa trekanter som kan festes på jakkeslaget i desember.

– I løpet av to dager er det blitt heklet 20 trekanter. Dem skal vi selge i desember via Facebook-siden vår, og kjøperen kan selv bestemme prisen. Om det blir 20 eller 200 er opp til hver enkelt. Pengene går uavkortet til Kreftforeningen, sier Neumann.

Artikkeltags