Nest best i landet

Globesar AS fra Tromsø kom på andreplass i Start Norges forretningsplankonkurranse Venture Cup.

Globesar AS fra Tromsø kom på andreplass i Start Norges forretningsplankonkurranse Venture Cup. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Tromsøbedriften Globesar kom på andreplass i forretningsplankonkurransen Venture Cup.

DEL

Tidligere i uken var det finale i forretningsplankonkurransen Venture Cup i Grimstad, og tromsøbidraget Globesar AS

kom på andreplass. Dermed kunne gründerne stikke av med en sjekk på 40.000 kroner.

- Overraskende

- Det var veldig positivt overraskende å bli nummer to. Det viser at juryen har tro på oss og ser nytten av produktet vårt, sier forretningsutvikler i selskapet, Andreas Nilsen.

Det er ikke bare juryen i Venture Cup som har troen på Globesar. Bedriften har nemlig mottatt støtte tidligere fra både Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Terrengovervåkning

- Globesar er en bedrift som driver med overvåkning av jorden ved hjelp av satellittbilder. Dermed kan vi se på historiske endringer på jordoverflaten, utdyper Nilsen.

- Hva kan dere tilby som ingen andre har?

- Vi har en programvare utviklet av Norut som er spesielt god på store områder med naturlig terreng, som for eksempel fjell eller ørken, svarer han.

Veien til finalen

Første steg til den nasjonale forretningsplanfinalen var Venture Cup-finalen i Tromsø. Etter å ha vunnet der, bar veien til den regionale finalen i Bodø hvor de også gikk av med seieren.

Og torsdag 29. september deltok gründerne i den nasjonale finalen, mot seks andre konkurrenter.

Førsteplassen gikk til Hoopla som vant 100.000 kroner og et Connect Springbrett til en verdi på 100.000 kroner, mens prisen for den beste studentideen gikk til Be Safe som vant 30.000 kroner.

Leter etter kunder

Nå ser Nilsen framover:

- Nå ønsker vi å få jobbet oss fram mot kunder. Vi har ute en del anbud, og forsøker å overbevise folk om at det her er et godt produkt.

Han trekker fram et konkret eksempel for hva firmaet kan tilby:

- Vi kan for eksempel analysere gamle satellittbilder og tolke om endringene i terrenget har vært naturlig eller om de er menneskeskapte. Det er blant annet nå lovpålagt at oljeselskaper i enkelte land kontinuerlig må vise hvordan påvirkning deres ekstraksjon av olje, eller motsatt injeksjon av CO2, har på bakken, så de kan bli en stor kunde fremover.

Globestar startet i fjor sommer, og grunnleggerne var masterstudenter sammen i studiet Master of Science in Business Creation and Entrepreneurship fra Handelshøgskolen i Tromsø.

Artikkeltags