Gå til sidens hovedinnhold

Navnet frigitt

Artikkelen er over 12 år gammel

Det var Bjørn Erik Lillehov (38) som omkom i helikopterulykken.

Både politiet og HeliTeam bekrefter at det var den 38 år gamle piloten Bjørn Erik Lillehov fra Harstad som døde da helikopteret han førte havarerte i Rostadalen onsdag.

Lillehov var blant HeliTeams mest erfarne piloter. Selskapets daglig leder omtaler ham på følgende måte:

– Lillehov la svært stor vekt på sikkerhet og var kjent for ikke å ta noen sjanser. Han hadde arbeidet i selskapet i seks år.

Den omkomne piloten etterlater seg samboer og to mindreårige barn. Han var bosatt i Harstad.

Undersøker vraket

Tre inspektører fra Havarikommisjonen pluss tre personer fra politiet var torsdag formiddag ved vraket. Der har de foretatt en del undersøkelser.

Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor forteller til Nordlys.no at inspektørene har tatt med seg en del gjenstander fra havaristedet, og disse skal nå undersøkes.

Det er ennå ikke tatt stilling til hva som skal skje med vraket. Grimnes forteller at det i alle fall ikke er aktuelt å flytte vraket torsdag ettersom det er sterk vind og kaldt i området.

På bakken

Hun forteller at teknikeren som overlevde ulykken har fortalt i avhør at helikopteret enten var på bakken eller rett ved bakken da ulykken skjedde. Det vil si at helikopteret ikke har styrtet fra høyden, slik man først trodde.

– Teknikeren har fortalt at det var tykk tåke da ulykken skjedde. Han har også forklart at de ville ta helikopteret ned for å «roe været», som han beskrev det, sier Grimnes til Nordlys.no.

Politiet opplyser at det nå er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.