Nå er noen mistenkt for dette makabre hundedrapet

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Mann har erkjent ulovlig avlivning.

DEL

I mai ble det gjort et makabert funn i fjærsteinene i Øksnes kommune i Vesterålen. Inne i et hundebur lå en død hund som bar preg av å ha ligget der en stund. Politiet ble kontaktet og saken ble anmeldt. Nå har politiet funnet vedkommede som har utført handlinga.

– Det tok noen måneder, men vi fikk til slutt opplysninger som første fram til en mann som nå er mistenkt, sier politiførstebetjent Morten Engen Jacobsen ved Øksnes lensmannskontor.

LES OGSÅ: Anmelder makabert funn til politiet.

Lite hyggelig sak

Han sier at dette har vært en lite trivelig sak å jobbe med.

– Vi er selvfølgelig borte i mye forskjellig, men det er ikke noe hyggelig å måtte etterforske en sånn type sak, sier Jacobsen.

Politiet har brukt mye tid og ressurser på å oppklare saken. Mannen som er mistenkt har forklart seg i detalj om bakgrunnen for at hunden ble avlivet.

– Dette er ikke noe jeg vil gå i detalj om per nå. Mannen har erkjent brudd på dyrevelferdsloven ved blant annet ulovlig avlivning. Saken vil oversendes påtalemyndigetene for avgjørelse der.

– Kan du si noe om hunden var død før den ble kastet i buret?

– Dette vil jeg ikke gå inn på per nåværende tidspunkt. Vi får heller komme tilbake til dette etter at påtalemyndigheten har gjort sitt.

LES: Fant markspist og død hund i låst bur.

Artikkeltags