Nå er jula her

Coop Extra Bjerkaker i Tromsø har allerede startet salget av julemarsipan. Og butikksjefen sier det selger, selv om det er nesten tre måneder til jul.

Coop Extra Bjerkaker i Tromsø har allerede startet salget av julemarsipan. Og butikksjefen sier det selger, selv om det er nesten tre måneder til jul. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Marsipanen er på plass, og julepapiret er på vei ut i butikkhyllene.

DEL

Det er 4. oktober og nesten tre måneder til Jesus' fødselsdag, men de første julevarene er allerede synlige i butikkhyllene.

På Coop Extra Bjerkaker i Tromsø solgte daglig leder Kristian Bjørkmo årets første julemarsipan denne uka.

«Juletease»

- Dette er vanlig praksis, det har vært i oktober flere år på rad. Det er sug i markedet etter julemarsipan, og det har blitt litt salg allerede, sier Bjørkmo.

Han sier leverandøren Nidar i flere år har levert de første juleproduktene i begynnelsen av oktober.

- Det er en liten juleteaser, hvor det komer et drypp i oktober. Men det er ikke et pangsalg, sier butikksjefen.

Jula er i gang

Bjørkmo sier han ikke har fått noen reaksjoner på at julehandelen allerede er sparket i gang. Han beroliger også de som frykter enda tidligere start på julesalget, og sier det ikke er aktuelt å starte tidligere enn oktober.

- Jeg har ikke hørt noe i butikken, verken positivt eller negativt. Men julepapiret kom her om dagen, så det settes ut på mandag. Det begynner å dra seg til med juleforberedelsene.

Det er fortsatt lenge til jula for fullt inntar butikken på Sør-Tromsøya, ifølge Bjerkmo. Inntil videre dreier det seg om noen få varer med begrenset eksponering.

- Det er satt frem, og vi har solgt litt. Jula er i gang i dagligvarehandelen, konkluderer han.

Artikkeltags