Gå til sidens hovedinnhold

Nå er denne endelig borte

Artikkelen er over 7 år gammel

Vogntog isolerte bygd i to døgn.

OPPDATERT: Veien er igjen åpnet, meldes det tidlig mandag morgen.

Et vogntog satt seg tidlig søndag fast på fylkesvei 57 over Grøtfjordfjellet på Kvaløya. Dermed ble både Grøtfjorden, Tromvik og Rekvik isolert. Igjen.

For det er på langt nær første gangen at det skjer, forteller Mari-Ann Johansen i Tromvik utviklingslag.

- Det er andre gang på et døgn vi er isolert, sier Johansen til Nordlys søndag formiddag.

Andre gang på et døgn

Lørdag kveld var det nemlig også en trailer som sto fast i stigningen opp på Grøtfjordfjellet, og igjen var det umulig å passere for andre bilister.

- Det er en uholdbar situasjon, sier Johansen.

Hun forteller om en venninne som har måttet stå fast i timesvis på grunn av et vogntog i trøbbel.

- Hun jobber som omsorgsarbeider i Tromsø kommune og har vært på nattevakt. På vei hjem ble hun stående bak traileren. Hun har nå stått der siden klokka 08.00 i morges, sier Johansen til Nordlys like etter klokka 13.00.

Kreative løsninger

For de 150 beboerne som befinner seg på «andre sida» av Grøtfjordfjellet er veiproblemene dessverre blitt tilnærmet dagligdags. Jan Deyk, en av de andre beboerne som er berørt av situasjonen, forteller at han er blitt godt vant med situasjonen.

- Jeg kom akkurat fra stedet, der jeg hentet mine foreldre. De parkerte på den ene siden av traileren, så måtte jeg bringe dem videre, sier Deyk.

I likhet med Johansen, mener Deyk at det så ofte er problemer med vogntog på strekningen, at man nærmest ikke ofrer det energi lenger.

Kommentarer til denne saken