Mobilhus for hjemløse

Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Ung designspire fra Troms på utstilling i Oslo.

DEL

Kyrre M. Kalseth fra Troms stiller ut sin kreasjon "StreetSmart" under utstillingen Unge Talenter 2007 i Oslo fra 23. mars til 29. april.

Han har sammen med Rudi O. Wulff fra Oslo skapt designløsningen - som er en kompakt, mobil boenhet for hjemløse og nomadiske mennesker.

På bildet ser man hvordan "StreetSmart" ser ut.

27 prosjekter vises frem

Utstillingen skal finne sted på Design- og Arkitektursenteret i Oslo. Totalt er det 27 prosjekter av unge skapere som skal vises frem.

- Her får unge designere sjansen til å vise fram sine arbeider til næringsliv, media og folk flest. Utstillingen favner over alt fra møbeldesign og industridesign, til mobile boenheter, blodsukkerapparat for barn og framkomstmidler for eldre, forteller Eline Strøm-Gundersen, prosjektleder i Norsk Designråd, som arrangerer utstillingen, i en pressemelding.

Plukket ut blant 126 bidrag

Studenter ved norske og utenlandske designhøyskoler kan delta i konkurransen Unge Talenter 2007. Med 126 deltakere er den størst av sitt slag i Norge.

De 27 som får være med på utstillingen i Oslo er de beste bidragene som er plukket ut blant de 126.

- Å vinne en pris i konkurransen Unge Talenter henger svært høyt, og det gir en pekepinn på hvem som kan komme til å prege det norske designmiljøet i årene fremover. Mange av tidligere års vinnere er i dag å finne blant Norges beste og mest kjente designere, sier Eline Strøm-Gundersen i pressemeldingen.

Artikkeltags