Gå til sidens hovedinnhold

Minst 5000 samlet i sorgen

Artikkelen er over 10 år gammel

Et sted mellom 5000 og 10000 hadde samlet seg i Tromsø sentrum for å delta i fakkeltoget til minne om ofrene etter terrorangrepende på Utøya og Oslo. Se video og bilder fra markeringen.

Et forsiktig første anslag tilsier at minst 5000 mennesker hadde samlet seg for å markere sin sorg i forbindelse med de tragiske hedelsene på Utøya og i Oslo.

Toget startet fra Grønnegata ved Kulturhuset og beveget seg sakte mot Tromsø Domkirke.

Det tok tid før hele toget var fremme i Kirkeparken.

Der ble det holdt gudstjeneste ved sokneprest Kjell Y. Riise og kapellan Kjersti Marie Lægdene. Videre medvirket studentprest Tor Stranda og fung. domprost May Line Angell.

Så var det tid for appeller.

Sollund holdt tale

Blant de som holdt tale var Brage Sollund fra AUF, som var blant de som kom unna med livet i behold etter Utøya

– Det er rørende å se alle som stiller opp. Og selv om det ikke bringer vennene våre tilbake er det en enorm trøst, sa Sollund til folkehavet utenfor domkirken mandag kveld.

I tillegg til Sollund holdt også ordfører Arild Hausberg og Stian Kogler (AUF) tale.

- Ingen skal få ødelegge

Ordfører Hausberg fastholdt i sin tale at ingen skal få ødelegge det vi tror på - frihet og retten til å ytre våre meninger.

– Det er feil at mennesker som er så unge, skal oppleve noe som er verre enn krig. Først og fremst er jeg stolt av dere, jeg beundrer det motet dere har vist. Dere er våre helter, sa ordføreren til AUF-erne.

– Ingen skal få ødelegge det vi tror på, nemlig frihet og retten til å ytre våre meninger. Denne tragedien skal ikke føre til et mer lukket, men tvert i mot til et mer åpent samfunn, sa Hausberg til de tydelig rørte folkemassene.

Musikalske innslag

Både før, under og etter markeringen var det funnet plass til musikalske innsalg ved blant annet Violet Road-medlemmene Hogne Rundberg og Kjetil Holmstad-Solberg – samt Espen Elverum og Julie Alapnes Normann

Videre bidro Tore Ekmann, domkantor Hijoo Moon og Johannes Garam Liebig.