– Dette er et samfunnsøkonomisk lønnsomt prosjekt som jeg skal fortelle om i enhver anledning jeg kan, sa ministeren før hun klippet snora.

Etter at hun hadde skrytt av Senjabunadene som ble brukt under markeringa, menget hun seg med de bunadkledde og danset i regnet.

Til tross for gråvær og silregn hadde rundt 2000 mennesker funnet veien til veiåpninga på Nord-Senja, og før den skjedde hadde rundt 1500 mennesker vært med på å gå gjennom Geitskartunnelen fra Senjahopen og over til Ersfjord.

– Åpninga av internveien er den endelige milepælen på et langt politiskarbeid, både ei kommunen, i regionen, i fylket og i Stortinget, var noen av ordene fra ordfører Trond Abelsen like før snora ble klippet.

Med både veidirektør Olav Sørpeland og veisjef Torbjørn Naimak som tilhørere sa Abelsen at internvegen i Torsken er neste etappe på utbyggingsprosjekter i Troms, og at han håper dette får en snarlig oppstart.

Veisjef Torbjørn Naimak hadde på sin side følgende oppfordring med seg til veiåpninga:

– Når vi vet at den nye veien vil spare alle i kommunen for mye tid oppfordrer jeg alle som skal bruke veien til å bruke den tida de sparer til å ta det rolig på veiene.

Folkefest i regn

Til tross for at silregnet bare seg på utover lørdagen klarte ikke det å legge demper på folkefesten. I totida ble det kjørt et kulturprogram fra scenen nede ved stranda i Ersfjord som også samferdselsministeren overvar en del av.

Klokken halv fire forflyttet folkemengden seg til stedet der snorklippinga skulle skje, og etter litt korpsmusikk ble snora klippet av Torild Skogsholm.

Etterpå fikk alle som hadde møtt forsyne seg av en bit av tunnelkaka som lokalbefolkninga hadde gått sammen om å bake – ei kake på drøye 21 meter som ble sprettet av Magda Jensen fra Skaland.

Trafikk-kork

Mange av de tilreisende fikk en uventet lang ventetid før de endelig kunne ta fatt på hjemveien

Mange biler hadde parkert slik at det ble fullstendig trafikk-kork på veien i Ersfjord etter at veien var åpnet. Bilkøen var på flere hundre meter, og flere biler hadde parkert så langt inn på veien at det var svært vanskelig å få bevegelse i bilkøen. For mange ble det derfor over en time venting i bilen før de kom seg hjem. Da Nordlys kjørte gjennom Geitskartunnelen etter åpninga fungerte ikke mobilforbindelsen som det er annonsert at det skal være inne i tunnelen. Forhåpentlig vil den være i orden snart.