Gå til sidens hovedinnhold

Millionkontrakt for Tromsø-firma

Artikkelen er over 11 år gammel

Selger oljelenser til Kystverket.

Kystverket oppgraderer oljevern beredskapen med nytt oljelense system. NOFI Tromsø AS har i samarbeid med Bergensbedriften AllMaritim AS (som er del eid av NOFI og er salgs- og markedsføringsselskap for NOFI sine oljevernprodukter) inngått en kontrakt på ca 45 millioner kroner med Kystverket.

- Etter å ha dokumentert sin overlegne evne til å samle og konsentrere olje under både "Rocknes" og "Server" aksjonene, valgte Kystverket å satse på NOFI Buster Teknologi, utviklet og produsert av NOFI Tromsø AS. NOFI Buster Teknologi regnes i dag for å være markedets mest effektive kyst- og havnelenser med sin unike evne til å samle og konsentrere oljen i høyere slepehastigheter eller i strømutsatte farvann. Dagens konvensjonelle lenser, benyttet bl.a. i "Full City" aksjonen, har klare begrensninger da de ikke tåler hastigheter over 1 knop før oljen lekker under lenseskjørtet, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Leveransen skal være sluttført innen utgangen av 2010 og for NOFI Tromsø AS har kontrakten en verdi på i underkant av 20 millioner.

NOFI er et innovativt industriselskap som utvikler produkter og tjenester til olje- og gassindustrien samt fiskeri- og havbruksnæringen. NOFI har sitt hovedkontor i Tromsø og har ca 60 ansatte. NOFI hadde i 2008 en omsetning på ca 71 milloner kroner, der ca 40 prosent var eksport.