Men sjela blir igjen

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Og nå skal det mimres på Ølhallen.

DEL

Om knappe 14 dager starter Mack flyttinga til Balsfjord. Men i kveld er det tid for å «mimre» på Ølhallen.

Historisk forening (Hifo) i Tromsø arrangerer flere ganger i året rødvinseminarer med historiske temaer. Denne gang har man valgt å fokusere på øl og Macks historie, forteller styremedlem i Hifo, Lena Aarekol til Nordlys.

LES OGSÅ: Mack stenger Tromsø sentrum

Øl og historie

– Vi ønsker å sette fokus på Macks langvarige betydning for Tromsø, sier Aarekol, som byr på ikke mindre enn tre forelesere og et panel på fem.

Pål Christensen vil snakke om Mack i byhistorien, Einar Niemi om ølhallen og polarhistorien og Rune Blix Hagen om mikrobryggeriet og Mack.

Hva nå? spør han.

Innledningene følges opp av paneldebatt med bryggerimester Rune Andreassen, utelivshistoriker Halvard Birkeland, historiker Pål Christensen, historiker Einar Niemi og historiker Rune Blix Hagen.

I tillegg lover bryggerimesteren å servere et spesielt øl til gjestene, India Pale Ale, et aromatisk humlet ale.

Inviterer til seminaret

Lena Aarekol håper mange vil komme og høre om Mack-historien.

– Kanskje noen til og med har egne historier å bidra med, sier hun.

Prosjektleder for Mack historiefortelling, Bente Bredrup, lover at selv om bedriften flytter ut produksjonen, vil bedriftens sjel forbli i Tromsø.

Ølhallen fortsetter, det samme gjør mikrobryggeriet og butikken og rundt dem skal man bygge opp Macks historie, til glede for både byens befolkning og tilreisende.

Artikkeltags