Massemønstring for fred i Tromsø

Klokken 19 i dag blir det stor markering utenfor Tromsø Domkirke mot krigen i Gaza.

Klokken 19 i dag blir det stor markering utenfor Tromsø Domkirke mot krigen i Gaza. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Landsomfattende markering mot krigen i Gaza

DEL

I dag torsdag blir det stor merkering utenfor Domkirken i Tromsø mot den pågående krigen i Gaza. Arrangementet i Tromsø er ledd i en landsomfattende aksjon.

- Alle som ønsker å vise sin støtte for krigens ofre oppfordres til å slutte opp om en bred og tverrpolitisk fredsmobilisering torsdag kl. 19:00 foran Domkirken. Vi håper på en samlet og bred støtte til krigsofrene i Midt-Østen. Vi krever varig våpenhvile, humanitær tilgang til krigsområdene, og en ikke-militær løsning på konflikten, sier regionleder Ole-G. Solheim i Amnesty International Norge.

Blant organisasjonene som støtter og samarbeider om arrangementet nasjonalt er Røde Kors, Amnesty International Norge, Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp, Flyktningehjelpen, Redd Barna, CARE, Norges Idrettsforbund, Norges Fotballforbund, LO, Akademikerne, Unio, Utdanningsforbundet, YS, Norges Kristne Råd, Kirkens Bymisjon, Den norske Helsingforskomité, Stiftelsen Menneskerettighetshuset, og mange flere.

Blant appellantene i Tromsø finner vi Domprost Herborg Finnset Heiene, Knut Borud, Vennskap Tromsø – Gaza og Palestina-komiteen, Helge Hole, Leder av Amnesty-gruppe, Sandra Maryam Moe, nestleder i Alnor Senter og forfatter Sigbjørn Skåden.

Under markeringen vil Kirkens Nødhjelp samle inn penger som skal gå til Al Ahli Al Arab sykehuset i Gaza By og til fire mor-barn klinikker drevet av Kirkerådet for Midtøsten og deres lokale Gaza-komite.

Artikkeltags