Gå til sidens hovedinnhold

Marthe så rødt da hun kom over denne forsida

Artikkelen er over 7 år gammel

– Hvilket signal sender de ut til unge jenter?

HARSTAD (Nordlys.no): På sin Facebook-profil la Marthe Valle ut forsida av sisteutgaven til magasinet Henne. Harstad-artisten reagerer sterkt på måten bladet henvender seg til kvinnene, og sier at man kan ikke unngå å bli sliten av å lese om alt man må gjøre for å holde seg ung.

– Bare se på alt de ønsker å formidle. Det er et voldsomt angrep mot unge jenter og kvinner. Ei slik forside forteller noe om tida vi lever i, sier Valle.

Hun er for mange kjent blant annet fra X Factor og Melodi Grand Prix, men jobber til daglig ved Haukeland sykehus.

– Ikke normalt

Forsida opplyser om at man lenger inn i bladet kan få mange tips om hvordan man kan holde seg ung. Botox-guide, flat mage med fettsuging, tannbleking, hudpleie med stamcellebehandling, rens huden yngre, er bare noen av henvisningene bladet har på forsida.

– Dette er en spesialutgave som omtaler det å holde seg ung. Hvilket signal gir vi til unge jenter som skal vokse opp de nærmeste årene? spør Valle.

Hun sier at hun er ekstra opptatt av temaet på bakgrunn av at hun har en fem år gammel datter som snart kommer til å interessere seg for slike temaer.

– Forbruket av antidepressiva har gått opp med 60 prosent de siste årene. Det har noe med forventningene som blir lagt på oss som kvinner og jenter. I en normal hverdag er det ikke mulig for en kvinne å få til alt dette som Henne skriver om.

Motvekt

Nede i høyre hjørne på forsida skriver bladet at man kan lese mer om å finne balansen. Dette mener Marthe Valle er et mye bedre tema å rope ut om, enn alle de andre kunstige måtene å holde seg ung på.

– En tur i naturen er en mye bedre måte å holde seg ung på, enn alle de kunstige metodene som magasinet fremmer. Å finne balansen er en fin måte å føle seg vel på, og det kan man gjøre ute i naturen.

Valle sier at magasinet Henne har ei forside med en rekke kamprop om hvordan man skal kjempe mot naturen for å holde seg ung.

– Det er et slag man er dømt til å tape. Det blir for ekstremt. Vi må skape ei motvekt til alt dette, sier hun.

Rette valg

Ansvarlig redaktør i Henne, Laila Madsö forsvarer forsiden og sier at Vakker-magasinet henvender seg til en helt spesiell lesergruppe.

– Henne Vakker er et tilleggsprodukt til moderbladet, og har en helt spesiell vinkel opp mot kvinner på 40 og 50 år, som interesserer seg for kosmetiske inngrep, sier Madsö.

Hun forklarer at i modermagasinet Henne omtaler de mye av det som Marthe Valle savner i tilleggsproduktet Vakker.

– I Henne Vakker gjør vi et dypdykk i en megabransje som blant annet plastisk kirurgi er. Vi prøver å gi så mye informasjon som mulig til leserne slik at de kan gjøre de rette valgene i livet sitt.

Madsö sier at Marthe Valle bommer med kritikken sin, da det kommer tydelig fram at dette er et magasin som henvender seg til kvinner som er opptatt av å se yngre ut.

– Det kommer tydelig fram på forsiden av magasinet at dette er et magasin som omtaler "anti age". Vi tar våre lesere på alvor, sier Madsö.

Kommentarer til denne saken