Mari Boine reagerer på joikabolle-stunt

Musikkfestivalen Sin hadde i årets 17. mai tog i Moss et reklamestunt hvor styremedlem i festivalen, Lars Erik Bergmann, dukket opp i toget utkledd som en Joikaboks med påskriften: "Mari Boine kommer til Petersontomta 23. august".

Musikkfestivalen Sin hadde i årets 17. mai tog i Moss et reklamestunt hvor styremedlem i festivalen, Lars Erik Bergmann, dukket opp i toget utkledd som en Joikaboks med påskriften: "Mari Boine kommer til Petersontomta 23. august". Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Festival-styremedlem kledde seg ut som Joikaboks og lokket med Mari Boine.

DEL

Musikkfestivalen Sin hadde i årets 17. mai tog i Moss et reklamestunt hvor styremedlem i festivalen, Lars Erik Bergmann, dukket opp i toget utkledd som en Joikaboks med påskriften: "Mari Boine kommer til Petersontomta 23. august".

Mari Boine selv reagerte kraftig på stuntet. På sin facebookside onsdag publiserte hun et bilde av stuntet med følgende kommentar:

"Jeg ler, men gråten tar meg...og tenker sakte sakte sakte går det fremover.

Når skal du hjelpe meg,Jens Stoltenberg med å opplyse ditt folk om min kultur. Må jeg vente på Erna og Siv, tror du?"

- Lavmål

Flere har kommentert på siden og gitt Boine støtte i saken. "Er det mulig?", "Lavmål", "Utrolig at dette skjer i 2013", er blant kommentarene.

Like etter at Boine hadde publisert kommentaren valgte festivalen å legge ut følgende kommentar på sin facebookside.

- Beklager

"VIKTIG MELDING: Vi i Festivalen Sin ønsker med dette å beklage til Mari Boine og den samiske befolkningen. Vår hensikt var overhodet ikke å støte dere med det famøse joikaboksinnslaget på 17.mai, men tvert i mot drive gjøn med FRPs holdning i flaggdebatten. Bruken av det samiske flagget på nasjonaldagen har vært heftig debattert i Moss de siste ukene. "Kambo kor og kamping" er et karnevalsinnslag i toget og det var her Bergmann som er en kjent figur i Moss skulle bidra med litt sprell. Men vi ser at spøken ikke ble helt slik vi hadde sett for oss og beklager dette. Håper uansett at mange tar turen til Petersontomta i Moss fredag den 23.august for en fantastisk konsert med VAMP og Mari Boine. Velkommen!"

Festivalsjef Tony Fjærgård i Festivalen Sin sier følgende til Moss Avis:

- Vi er veldig stolte over bookingen av Mari Boine til Festivalen Sin og er store tilhengere av musikken hennes. Det siste vi ville var å fornærme henne og den samiske befolkningen med spøken i 17. mai-toget. Vi kan bare legge oss flate og beklage, sier han.

Artikkeltags