Hovedredningssentralen for Nord-Norge fikk klokken 05.27 inn melding om ulykken på Tromsøflaket.

Mannen ble da meldt å være skadet, og Hovedredningssentralen satte i gang forsøk på å få sendt ut helikopter for å hente ham.

– Men det ble ganske fort avklart at han var avgått ved døden. Klokkenn 06.24 var det klart at det ikke var behov for å hente ham, sier Jakob Carlsen, redningsleder ved Hovedredningssentralen for nord.

Døde på transportbånd

Den forulykkede, en mann fra Nord-Møre i midten av 40-årene, døde av klemskader. Nordlys får bekreftet både av politiet i Tromsø og Havarikommisjonen at han skal ha blitt klemt ihjel i et transportbånd.

Ellers er detaljene rundt ulykken ukjente.

Les også: Mann døde i arbeidsulykke

– Nettopp derfor er det viktig for oss å se på forholdene for å forstå hvordan dette kunne skje, sier direktør Grete Myhre i Havarikommisjonen.

Sendt opp tre personer

Båten, linefartøyet?«Geir II», ligger nå til kai i Breivika i Tromsø. Havarikommisjonen har sendt tre personer opp fra hovedkontoret på Lillestrøm for å komme til bunns i hvordan ulykken kunne skje.

Kommisjonen tar saken spesielt alvorlig fordi linebåten er splitter ny. Så sent som 3. september i år ble den døpt.

– Dette er en ny båt som det ikke finnes flere av foreløpig, og derfor har vi ingen tegninger å se på. Våre folk er der for å gjøre seg kjent med forholdene, og vil blant annet intervjue mannskapet og snakke med reder og de som har konstruert båten, sier Grete Myhre, som beregner at de ansatte vil bli i Tromsø frem til i morgen.

Kommisjonen driver skadeforebyggende arbeid, og har ikke mandat til å utstede sanksjoner.

– Og vi har ingen mistanke om at noe som helst skal ha skjedd.

Politiet har foreløpig opprettet undersøkelsessak på forholdet.

Fikk krisehjelp

Linebåten skal ha ligget nærmere 125 nautiske mil nordvest av Tromsø og 150 nautiske mil fra Hammerfest da ulykken skjedde. Rundt klokken 16.30 la den til kai i Breivika i Tromsø.

Da Nordlys var på stedet klokken 18.30 i går kveld heiste mannskapet på linebåten flagg.

– Ved anløp Tromsø fikk mannskapet tilbud om krisehjelp fra legevakten i Tromsø, skriver politiet i sin kveldslogg.