Målselv kan miste blånissene

Artikkelen er over 12 år gammel

Blånissene kan komme til å forlate landsdelen. Prosjektet mangler 20 millioner kroner, som de hadde håpet å få fra RDA-styret.

DEL

Det aller siste møtet i det nåværende RDA-styret avvikles onsdag. En av søknadene er fra Blånisselandet i Målselv, og er på 20 millioner kroner. Men innstillingen fra RDA-sekretariatet er negativ. Det kan i verste fall bety kroken på døra for prosjektet. Even Hegbom, daglig leder i Målselv Utvikling, leser innstillingen med vantro:

Once in a lifetime

– Jeg kan ikke fatte og begripe at oppegående mennesker kan forhindre at blånissene kommer til Nord-Norge. Her har man en «once in a lifetime» sjanse – den vil aldri komme igjen, sier Hegbom.

– Så prosjektet er avhengig av å få disse midlene ?

– Ja, slik jeg ser det nå, så er det det, svarer Hegbom.

– Hva med emisjonen? Har ikke den framskaffet nok midler?

– Jo, emisjonen vil ende i omtrent 20 millioner kroner. Det var mindre enn vi hadde håpet på, men vi har skaffet prosjektet 20 millioner kroner i egenkapital, og vi trenger ytterligere 20 millioner kroner i offentlig støtte, forklarer Hegbom.

Dårlig tid

Han sier at prosjektet har dårlig tid og at de 20 millioner kronene vil gi forutsigbarhet.

– Vi har en avtale med NRK om når ting skal påbegynnes bygd. Hvis ikke ting kommer i boks nå, så kommer det ikke, mener Even Hegbom.

Les mer i papirutgaven tirsdag.

Artikkeltags