Gå til sidens hovedinnhold

Magnus Carlsen garanterer Tromsø-besøk

Artikkelen er over 7 år gammel

Sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson lover at Magnus Carlsen blir en del av det norske laget under sjakk-OL.

– Magnus har garantert muntlig at han stiller, og han er ikke en mann som løper fra lovnadene sine. Han stiller så lenge han har helsa i behold og det håper jeg at han har i mange, mange år, sier Aulin-Jansson.

Han gleder seg over at Carlsen stadig vekk kommer nærmere VM-tittelen etter at det ble remis i den sjuende VM-kampen. Fem runder før slutt leder 22-åringen fra Oslo, som også er ambassadør for mesterskapet i Tromsø, 4,5-2,5.

Carlsen var ikke en del av det norske laget under sjakk-OL i Istanbul for ett år siden.

– Magnus hadde en del private forpliktelser og var dermed ikke tilgjengelig under hele mesterskapet. Det ville ha økt belastningen på de øvrige på laget, fortsetter sjakkpresidenten.

Inntektsløft

Han tror at en VM-tittel til Carlsen kan gi selskapet Sjakk-OL Tromsø 2014 et økonomisk løft.

– Når det gjelder sponsoravtaler, tror jeg at brikkene vil falle på plass i løpet av kort tid, sier Aulin-Jansson.

– Og det skader ikke at Norge har verdensmesteren når mesterskapet går av stabelen her.

Aulin-Jansson er ikke i tvil om at interessen for mesterskapet vil øke i takt med Carlsens prestasjoner i India.

– Prestasjonen til Magnus gir sjakk økt oppmerksomhet i Norge. Samtidig er interessen rundt VM-kampen stor i utlandet. Nå retter de snart sine øyne mot Tromsø.

Må gjøre jobben

Daglig leder i Sjakk-OL Tromsø 2014, Børge Robertsen, er enig i at interessen for mesterskapet, både nasjonalt og internasjonalt, blir større gjennom Carlsens prestasjoner.

– Men det er ingen selskaper som har hatt kontakt med oss. Skal vi lykkes på dette markedet, er det vi som må gjøre jobben.

– Ingen i Norge hadde erfaring med sjakk og TV før mesterskapet i India. De siste dagene har vi sett at man kan lage gode TV-sendinger også med sjakk. Det tror jeg eventuelle samarbeidspartnere har merket seg, og det kan gjøre jobben lettere. Og hvis Magnus blir en del av laget, vil det også være med på å gjøre jobben lettere, tror Robertsen.

Kommentarer til denne saken