I etterkant av det sjikanøse trusselbrevet rettet mot SV-politiker Elin Henriksen og hennes familie, etterlyser Norske Samers Riksforbund (NSR) nå en bredere debatt om det de mener er et betydelig samfunnsproblem.

LES MER: SV-politiker trakasseres.

Trussel for demokratiet

– Rasisme må tas på ytterste alvor, sier Silje Karine Muotka, leder for NSR. Hun mener temaet bør diskuteres i langt flere sammenhenger for å få slutt på det.

– Den siste tiden har vi sett mer og mer av typen offentlige og halvoffentlige ytringer langt ut over det som er akseptabelt og forsvarlig. Man kan jo bare tenke seg til det som foregår utenfor offentlighetens lys, uttaler Muotka i en pressemelding.

Hun mener at denne formen for rasisme er en trussel for demokratiet.

– Sjokkert over debattklimaet

– Jeg er sjokkert over det debattklimaet som er under utvikling i Finnmark, sier Muotka videre.

Nå vil hun ha en slutt på offentlig rasisme og det med umiddelbar virkning.

– Alle politiske partier og grupperinger burde stille seg sammen om å holde et forsvarlig debattnivå i saker vi alle er opptatt av Den senere tiden har vi dessverre sett mange graverende eksempler på et debattnivå man ikke kan akseptere, sier hun.

Berømmer Henriksen-familien

Muotka tar naturlig nok avstand fra det rasisistiske innholdet i trusselbrevet som var rettet mot Elin Henriksen og familien, og berømmer samtidig samfunnsengasjementet til Henriksen-familien.

– Det er viktig å få et fokus på slike alvorlige saker, og jeg vil berømme hele Henriksen-familien for det brede og viktige samfunnsengasjementet som de viser på så mange hold. Min innstendige oppfordring må være at man opprettholder engasjementet på tross av slike alvorlige overtramp.