Lyngshestens 10.års jubileum

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Med fokus på lyngshest og nordlandshest gikk Lyngshestdagan av stabelen for 10. året på Olsborg i helga.

DEL

I helga gikk det 10. Lyngshestdagan av stabelen på Nord-Norsk hestesenter i Målselv. Med fokus på lyngshest og hestesport var mange deltagere med på å gjøre det hele til en spennende og begivenhetsrik helg.

En av de som hadde tatt turen til Olsborg var Geirmund Vik som har holdt på med lyngshest i 44 år. Han forteller at det er fasinasjonen av hesterasen som har gjort at han har holdt på så lenge.

-Det var da jeg kom nordover for over 40 år siden det begynte, sier han. Det er viktig at vi tar vare på kulturhistorien til denne hesterasen, noe vi gjør med arrangementer som dette.

God kvalitet på hestene

Leder for Nord-Norsk Hestesenter, Kjell Nyberg, forteller til Nordlys at de har fått vist frem de utmerkede travegenskapene til lyngshestene første kvelden. Han var imponert over kvaliteten på hestene som ble vist frem i helga.

-Årets hester holder en kvalitet som overgår alle tidligere år. Det er veldig mye fine hester å se på utstillingen og han håpet på at mange hesteinteresserte ville komme for å se først og fremst lyngshest, men også andre raser i helga.

Da Nordlys snakket med Nyberg på lørdag ettermiddag var det allerede kommet oppimot 300 besøkende og det var forventet flere utover dagen.

Siril Johansen vant fredagens montérløp og er godt fornøyd med å være med på arrangementet. Hun var veldig glad for rosetten og gledet seg til å delta på flere aktiviteter i løpet av helga.

Ny gren innen hestesporten

Birgit D. Nielsen, leder for avlslager for lyngshest i Troms sier at arrangementet er både hektisk, morsomt og spennende. Nytt av året er også en ny gren innenfor hestesporten.

- Vi skal gjøre masse nytt i år som vi ikke har prøvd tidligere. Vi skal lage en sport som er bare for lyngshestene. Alle de nasjonale hesterasene skal få sin egen gren som de skal konkurrere i og her i helga skal vi lage en gren for lyngshesten. Vi er ikke helt sikker på enda hvordan grenen blir, men vi skal ut i naturen å leke oss litt så får vi se. En ting er sikkert og det er at det blir morsomt og underholdene!

Viktig for sporten og regionen

Stortingsrepresentant Irene Nordahl (Sp) fremhevet viktigheten med denne type arrangement og understreket at det er viktig det hestesenteret gjør.

- Hestesentret har en viktig rolle med å bygge opp og ta vare på miljøet rund sporten. Det å ha denne typen arrangement er viktig både for å bygge opp under miljøet som vi har her på senteret og for å få vist frem lyngshesten som rase, sier Nordahl.

Artikkeltags