Lurer menn til å delta i ONANI-VIDEO på nettet

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Tromsøgutter kler seg ut som jenter og rundlurer fremmede foran åpent kamera. Tips Nordlys på tlf. 776 10500, eller SMS "Nordlys" til 2097. BILDER: DEBATT:

DEL

Kompisgjengen fra Tromsø lurer tilfeldige menn på nettet til å masturbere foran kamera, og legger videoene ut på Facebook.

Utkledd som jenter snakker de med gutter og menn på chatteprogrammet MSN og lurer dem til å masturbere foran åpent kamera.

Det hele blir filmet og lagt ut på nettet, både på Facebook og YouTube.

– Vi gjør det for å demonstrere hvor mange idioter som går på denne typen ting på nettet, sier Kjetil Lyngmo Kristensen (18), en av guttene bak videoene, til Nordlys.

Gir seg ut for å være unge jenter

En video med tittelen «Jippii vi er på cam :=)» lå inntil i går ute på Facebook-profilen til kompisen Øystein Jensen (19).

Nordlys har en kopi av videoen, som har undertittelen «tapera på nettet?»

Jensen fjernet selv videoen, og ønsker ikke å kommentere saken overfor Nordlys.

På sin egen profil på Facebook har Lyngmo Kristensen imidlertid fortsatt lagret en over sju minutter lang video med lignende innhold.

Filmen, som har fått tittelen «Jippii – the movie», viser han selv og kompisgjengen mens de utgir seg for å være unge jenter i samtale med fremmede menn.

Trekker ned buksa og masturberer

De opererer med kallenavn som «Sexycamgirl14».

Etter å ha chattet litt fram og tilbake drar de anonyme mennene ned buksa og masturberer åpenlyst rett foran kamera en stund, før Lyngmo Kristensen og kompisene til slutt dukker opp i ruta og hånflirende avslører at de slett ikke er jenter, men gutter som er ute etter å få seg en god latter.

Da trekker mennene buksene opp, og logger seg av tvert.

– Kan være straffbart

Politiadvokat i Troms politidistrikt, Ole Sæverud, synes det er vanskelig å gi svar på om dette er straffbart.

– Det er ikke ulovlig i seg selv og chatte og onanere foran webkamera. Men om man lurer noen til å gjøre det kan det være straffbart. Det å legge ut slike videoer av andre uten å ha samtykke kan anses som ærekrenkelser eller rammes av andre bestemmelser i straffeloven.

LES MYE MER OM SAKEN I TIRSDAGENS PAPIRUTGAVE AV NORDLYS!

Artikkeltags