Lokalavis leverer samiske nyheter fra New York

TIL NEW YORK: Jon Henrik Larsen og Ina Mienna-Vimme fra Salangen-Nyheter drar til New York for å levere samiske nyheter.

TIL NEW YORK: Jon Henrik Larsen og Ina Mienna-Vimme fra Salangen-Nyheter drar til New York for å levere samiske nyheter. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Bakgrunnen er et møte for urbefolkningskvinner fra hele verden i metropolen i påsken.

DEL

I en pressemelding melder SalangenNyheter ved sjefredaktør Jon Henrik Larsen at deres samiske nyhetssendinger "Siellaga Oddasat" for anledningen kommer til å flyttes til New York i påsken.

Bkagrunnen er at urfolk fra store deler av verdens samles i verdensmetropolen i forbindelse med et møte i GIWC (Global Indigenous Women Caucus) fra 27-29. mars.

- Vi ønsker å dekke denne begivenheten i New York i påskeuka. Urfolk, og urfolkskvinner fra store deler av verden kommer dit, og vi ser det som svært naturlig at Salangen-Nyheter er representert her, ettersom vi har minoritetssendinger hos oss på web-tv. Rådsmedlem Vibeke Larsen fra Sametinget skal også på møtet, sier Larsen i en kommentar, og fortsetter:

- Vi satser stort. Salangen-Nyheter ønsker å være der det skjer, og for oss betyr det mye å være der urbefolkningen møtes. For oss er det like langt til Riddu-Riddu- sletta i Kåfjord, som til New York i USA når det gjelder å dekke spesielle minoritetsbegivenheter, sier redaktøren.

Artikkeltags