Lokal nettavis sender Dagsrevyen på afghansk

Her holder Ramin Hedari nyhetssendingen på Dari.

Her holder Ramin Hedari nyhetssendingen på Dari. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Salangen Nyheter går nå utenriks.

DEL

Den lokale nettavisen Salangen Nyheter fra Salangen i Troms, er kjent for sine kuriøse nyheter om trøblete popcornleveranser, nye flagg på coop-butikken og nå sist; nyheter på Dari.

- Dette er noe vi har holdt på med en stund, og responsen er enorm, forteller redaktør Jon Henrik Larsen.

Internasjonal oppmerksomhet

Nyhetssendingene på afghansk har ikke bare blitt populært nasjonalt i Norge. Også i Afghanistan klikker afghanere seg inn for å følge med den direkte nyhetsopplesningen over Web-Tv fra Ramin Hedari.

- Ramin tar dette veldig alvorlig, og forteller om både lokale nyheter, og nyheter fra Norge og verden ellers, opplyser Larsen.

Han tror dette bare er starten på noe større, og har stor tro på at dette er fremtiden for integrering av innvandrere.

Fin integrering

Tilbakemeldingene fra afghanerne i Salangen tyder på det samme.

- De har fortalt at de føler seg mer velkommen og synes det er lettere å forstå nyheter. De mener det er en fin integrering, og vi ønsker å tilrettelegge for flere kulturer, sier Larsen.

Og responsen fra noen av de 6000 unike seerne ellers, kan leses som at Ramin Hedari gjør noe ettertraktet.

- Han får mange tilbakemeldinger fra folk sørpå som sier det er bra, og mange tipser om nye saker. Sport for eksempel, sier Larsen.

Idealistisk prosjekt

Redaktøren forteller at dette er et idealistisk prosjekt han har gjennomført non-profitt siden oktober.

- Jeg har søkt om midler fra Indi til å fortsette med dette som et integreringsformål. Jeg ønsker å utvide og få inn frilansere fra hele landet. Jeg ser bare mulighetene i dette, sier han.

Det er litt tilfeldig at han valgte å starte med akkurat afghanske nyheter først, for han ønsker på sikt å tilby nyheter på også andre språk. Men samarbeidet med Ramin Hedari og noen av afghanerne på asylmottaket i Salangen ville han ikke vært foruten.

- De er flinke til å jobbe, og dyktige personer som bare trenger tillit. Også får vi lære om deres kultur og deres måte å gjøre ting på, og det er interessant, forteller Larsen.

- Også blir vi rene BBC med nyhetsdekningen, ler han, og håper å sette Salangen på kartet.

Artikkeltags