(Nettavisen)

Søndag var partene nok en gang i møte, for å prøve å finne en løsning på den pågående lærerstreiken.

Det ble et kortvarig. møte. Cirka 14.20 søndag skal Utdanningsforbundet ha forlatt møte med KS.

– KS viser ingen vilje til å komme oss i møte, sier Steffen Handal fra Utdanningsforbundet til Utdanningsforbundet.

Tidenes lengste

Mandag tas 1. 800 nye lærere ut i streik.

Streiken har pågått siden før sommeren og er allerede den lengste lærerstreiken vi har hatt i Norge. Fra mandag vil 8.200 lærere være i streik.

I forkant av møte, som startet klokken 12, sa riksmegleren Mats Wilhelm Ruland at det kunne ta lang tid.

Det ble ikke tilfelle. Drøye to timer senere var møtet ferdig, og partene langt i fra enighet.

– Vi styrer ikke mot tvungen lønnsnemd, men med en arbeidsgiver som ikke rikker seg, så må vi fortsette, sier Handal til VG.

– Bekymringen øker

Til NTB sier Handal at KS ikke hadde rikket seg en millimeter, og at man derfor ikke sa noen grunn til å fortsette møtet. Tidligere i uka har Utdanningsforbundet flere ganger uttrykt at de er redde for at KS styrer mot tvungen lønnsnemnd.

– Den bekymringen øker nå. De viser ingen tegn til bevegelse, det er veldig fastlåst. Samtidig blir barn og unge rammet hardt av streiken, og det er en oppskrift fra KS for å fraskrive seg ansvaret og heller plassere det hos regjeringen, sier Utdanningsforbundet-lederen til NTB.

Lærerne streiker fordi de ikke er fornøyd med tilbudet i meklingen før sommeren. Utdanningsforbundet gikk lørdag ut med et forslag som ifølge dem skal hjelpe lærerne med å komme bedre ut av lønnsoppgjørene i både 2022 og 2023 – og samtidig være innenfor rammen for oppgjøret og spiselig for de 37 andre forbundene i KS-oppgjøret.

– Jeg tror det var viktig for befolkningen å se at avstanden ikke er så stor, at det er rimelige krav, og at det er fullt mulig å løse denne streiken, sier Handal.

Trekker seg

Riksmekler Mats Ruland sier partene i lærerstreiken har hatt møte og snakket greit sammen søndag, men at det ikke har kommet noen fram noen enighet.

– Men det vil pågå en videre prosess og bli nye møter om kort tid. Partene har fått oppgaver som må oppklares videre, sa han til mediene kort tid etter at møtet var over.

Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag og Skolenes landsforbund var alle med på søndagens møte, men fremover vil ikke det bli tilfelle.

Ifølge Tor Arne Gangsø i KS har Utdanningsforbundet valgt å gå fra, mens de er i en prosess med de andre forbundene, melder NRK.