Kvinne falt 700 meter rett i døden

Toppen av Storhaugen i Kåfjord. Bildet er tatt mot den laveste varden (med postkasse og bok) på vei inn mot toppvarden på 1142m. Bildet viser skiturister på tur i mars 2009.

Toppen av Storhaugen i Kåfjord. Bildet er tatt mot den laveste varden (med postkasse og bok) på vei inn mot toppvarden på 1142m. Bildet viser skiturister på tur i mars 2009. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Dødsulykke i Kåfjord.

DEL

En kvinnelig turist omkom da hun søndag falt ned fra fjellet Storhaugen i Kåfjord i Troms.

Hovedredningssentralen fikk melding klokken 14:16.

LES MER: - Hengeskavlene gjør at det er livsfarlig ute på kanten.

Bratt område

- Hun har falt ned på østsiden av Storhaugen, ovenfor Lyngen Lodge. Det er et kjempebratt område, og hun har falt mellom 500 og 700 meter rett ned, forteller redningsleder hos HRS, Finn Tore Sortland til Nordlys.

Ingen ved Lyngen Lodge ønsker foreløpig å kommentere saken.

AMK sendte ambulansehelikopter fra Tromsø, og en Sea King ble sendt fra Banak. I tillegg rykket Tromsø alpine redningsgruppe (TAR) ut til stedet.

- Ambulansehelikopteret fra Tromsø kom først fram. Det var en god del ressurser i sving, og nok en gang fikk vi konstatert at apparatet vårt fungerer, sier Sortland, før han legger til:

- Dessverre fikk ulykken et tragisk utfall.

Kvinnen ble lokalisert relativt fort ved foten av fjellet av AMK.

Bengt Flygel Nilfors i Tromsø alpine redningsgruppe sier til Nordlys at de ble bedt om å vende om kort tid etter at de var kalt ut til ulykkesstedet.

Turist

Den omkomne kvinnen var 38 år gammel og fra Østerrike. Hun var del av et turfølge på fem personer. Alle fem var fra Østerriket.

Politiet vil avhøre de andre i følget, for danne seg et bilde hva som har skjedd.

Politiet kjenner foreløpig ikke omstendighetene rundt fallet.

- Det er ganske bratt i området og et yndet sted for skiturisme, men vi vet foreløpig ikke om kvinnen var ute på ski eller hvorfor hun falt. Vi skal nå danne oss et bilde av det som har skjedd, men mistenker ikke noe kriminelt, forteller operasjonslederen i Troms Politidistrikt, Rune Nilsen.

Tips Oss
TLF 77610500 SMS/MMS 2470 kode NORDLYS Epost tips@nordlys.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken