Kristians mobiltelefon har overlevd drukning i do og fall på fire meter

Uadskillelig: Kristian Renés mobiltelefon er uknuselig. Den ett år gamle telefonen har overlevd fritt fall fra tre meters høyde i tillegg til dobesøk, likevel fungerer den helt normalt.

Uadskillelig: Kristian Renés mobiltelefon er uknuselig. Den ett år gamle telefonen har overlevd fritt fall fra tre meters høyde i tillegg til dobesøk, likevel fungerer den helt normalt. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

- Telefonen fungerer overraskende nok perfekt.

DEL

Kristian René Johansen er kanskje for de aller fleste best kjent som Paradise-Kristian, men det mange ikke vet er at han har et helt spesielt forhold til sin ett år gamle Samsung Galaxy S2.

- Den har både stirret drukningsdøden i hvitøyet, i tillegg til å ha overlevd et fritt fall på over fire meter, og det nesten uten en eneste skramme, forteller Johansen til Nordlys.

Mobiltelefonen som han har arvet av sin mor er tilsynelatende uknuselig.

- Den har en del skavanker og skjermen har en ganske drøy ripe, men telefonen fungerer overraskende nok helt som perfekt, sier Johansen.

Ripete skjerm

I forrige uke la han ut følgende Facebook-status: «Imponert over tlf min.. Hele tia utsatt.. Overlevde en dukkert i dass og i helga mista æ den ned to etasjer å i asfalten.. Still going strong!» etterfulgt av to smilefjes.

Det skapte umiddelbare reaksjoner og har nå 1403 såkalte likes på det sosiale nettverket.

- Alle jeg kjenner har på et eller annet tidspunkt knust skjermen på telefonen sin, det skjer jo hele tiden. Mange er ganske imponerte over telefonen min som holder ut det meste. Men den er jo «one of a kind», påpeker Johansen.

Tidligere har den også overlevd et ufrivillig dobesøk.

- Jeg hadde vært på do og hadde telefonen på ei hylle like ved. Da jeg sto og vasket hendene fikk jeg en sms og like etterpå hadde telefonen vibrert seg rett opp i doskåla, forteller Johansen. Som var sikker på at telefonen nå var død.

Soltørket telefonen

- Jeg fisket telefonen opp, gikk ut å la den i sola hvor den tørket åpen i 3 timer før jeg slo den på igjen. Da var alt som normalt, forteller Johansen som sier han va lettere overrasket.

Selv om smarttelefonen har hatt hard medfart den siste tiden har Johansen ingen umiddelbare planer om å skifte ut sin uatskillelige følgesvenn.

- Kanskje jeg vil vurdere å oppgradere til en S4 (Samsung Galaxy-modell, red.anm.) etter hvert, men det er ikke noe jeg stresser med. Jeg er meget godt fornøyd med telefonen min og imponert over overlevelsesevnen, flirer Johansen.

Sprik i forventninger

I mobiltelefonundersøkelsen fra 2012 har Forbrukerrådet spurt i overkant over tusen forbrukere og 31 bransjefolk for å kartlegge hva de mener en mobiltelefon skal tåle. Undersøkelsen viser at det et stort sprik mellom hva forbrukerne forventer at en mobiltelefon skal tåle, og hva bransjen mener den skal tåle.

- Ut fra våre funn mener vi at bransjen i større grad må behovsanalysere kunders behov. Slik kan vi unngå unødvendig knuffing mellom partene, sier regiondirektør i Troms og Finnmark, Helene Falch i Forbrukerrådet.

I perioden 2010-2012 har også Forbrukerrådet opplevd en økning i antall henvendelser om mobiltelefoner. De aller fleste forventer at telefonen deres skal tåle å falle ned på myke underlag. Andelene som forventer at telefonen skal tåle fall blir lavere når underlagene blir hardere. Generelt forventer folk at mobiltelefonen skal tåle både slag, støt, regnvær, og fukt til en viss grad.

I undersøkelsen kommer det frem at 6 av 10 forbrukere mener bruksanvisningen inneholder strengere regler enn deres egen oppfatning av hva telefonen burde tåle. Men Falch mener avviser at folk er blitt for kravstore.

- Vi oppfatter det slik at folk har rimelig moderate krav til mobiltelefonen. I takt med utviklingen er det naturlig at forventningene øker, mener regiondirektøren.

Artikkeltags