Krever erstatning etter GPS-overvåkning

RETTEN: Nord-Troms tingrett behandler arbeidsrettssaken.

RETTEN: Nord-Troms tingrett behandler arbeidsrettssaken. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Jørn-Roar Rollstad krever erstatning og jobben tilbake etter at han fikk sparken etter GPS-overvåkning på jobb. Det ble klart da rettssaken startet i dag.

DEL

Nord-Troms tingrett behandler denne uka arbeidsrettssaken i kjølvannet av at selskapet Avfallssservice i Nord-Troms avskjediget Jørn-Roar Rollstad.

Rollstad krever oppsigelsen kjent ugyldig og jobben tilbake. I tillegg krever han erstatning for brudd på personopplysningsloven fordi han mener Avfallsservice på ulovlig vis har brukt data fra GPS i firmaets kjøretøy til å kartlegge de ansatte.

Sjokkmelding

Det var i fjor sommer at Jørn-Roar Rollstad på Storslett fikk sjokkmeldingen på e-post; han hadde fått sparken fra sin jobb i Avfallsservice AS etter 19 år i selskapet.

Årsaken er at ledelsen mener han har tatt for lange pauser på jobb. Det mener ledelsen etter å ha gransket loggen fra GPS-ene som er montert i bilene som blir brukt til å tømme avfall i Nord-Troms.

- Det er fortvilende, sa Jørn-Roar Rollstad til nordlys.no da saken eksploderte.

Står på sitt

Avfallsservice har hele tiden stått på sitt, og gjorde det også da rettssaken startet i Nord-Troms tingrett tirsdag. Selskapet mener de har saklig grunn til oppsigelsen, og mener Rollstad må tilbakebetale det arbeidsgiver mener han har fått for mye i urettmessig overtidsbetaling.

Ifølge arbeidsgiver har Rollstad tatt for lange pauser i tillegg til at han har skrevet opp for mye overtidsarbeid.

Artikkeltags