Kreftpasient ble utskrevet fra UNN og sendt med rutefly - ombord kollapset hun

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

- En fryktelig kynisk måte av helsevesenet å spare penger på, sier passasjer.

DEL

- Vær så snill å la meg få bli på UNN litt lenger, ba kreftsyke Karin Elise Guldberg (55). Hun følte seg på ingen måte frisk nok til å bli utskrevet.

Det melder iTromsø.

Guldberg lider av uhelbredelig ryggmargskreft, og har det siste året vært gjennom en omfattende cellegiftkur.

Men mandag kveld mente Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) at hun var frisk nok til å sendes hjem til Lofoten. En flytur fra Tromsø via Bodø og til Leknes, som attpåtil inkluderte flybytte.

Hun kom ikke lenger enn til Bodø.

Kollapset

Ombord på ruteflyet fra Tromsø til Bodø kollapset Guldberg, og kapteinen ombord på flyet måtte formidle beskjed om at ambulansepersonell måtte stå klar ved Bodø lufthavn når flyet landet.

Johannes Nilsen var passasjeren som tilfeldigvis ble sittende ved siden av den kreftsyke damen ombord på flyet.

Han er aktiv førstehjelper og så umiddelbart hvor syk Guldberg var. Sammen med en flyvertinne fikk de sørget for at hun fikk oksygentilførsel med maske.

- At UNN sender en dame i en slik tilstand uten profesjonell ledsager er langt utenfor min fatteevne. Jeg blir provosert. Det er en fryktelig kynsik måte av helsevesenet å spare penger på, sier Nilsen til iTromsø.

Guldberg er nå innlagt på Nordlandssykehuset i Bodø. Hun vet ikke hvor lenge hun blir liggende der.

Pressekontakt i SAS Norge, Knut Morten Johansen, sier til iTromsø at de er skeptiske til å frakte passasjerer som sykehuset har utskrevet som friske, men som likevel utgjør en helsemessig risiko.

UNN på sin side sier nå at de vil undersøke denne saken.

Artikkeltags