Gå til sidens hovedinnhold

Kronprinsen på Tromsø-besøk – Jeg er veldig glad i byen!

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag ble det holdt gjestebud hos Kirkens Bymisjon i Tromsø og verten var selveste kronprins Haakon.

For tre uker siden fikk Ann Karina Sogge i bymisjonen i Tromsø en gladnyhet fra kongehuset. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har invitert 80 personer til gjestebud i Tromsø, hvor de selv skal være vertskap. På torsdag var kronprinsen på plass i Tromsø. Kronprinsessen måtte bli igjen hjemme på grunn av sykdom.

–   Det er veldig hyggelig å ha gjestebud i Tromsø i samarbeid med bymisjonen. Vi hadde gledet oss veldig til å komme hit, kronprinsessen og jeg. Dessverre er hun blitt syk, og er veldig lei seg for det, sier kronprins Haakon i forkant av gjestebudet.

Kronprinsparet har tidligere holdt gjestebud på Skaugum.

– Dette er en tradisjon vi har holdt på med siden 2004, da det var et konsept med gjestebud i forbindelse med TV-aksjonen. Vi har gjort det på Skaugum siden da, forteller kronprinsen.

Skryter av bymisjonen

Kronprinsen sier at en av grunnene til at kronprinsparet brøt med tradisjonen om gjestebud på Skaugum, var at de ønsket å prøve noe nytt.

– Det er veldig spennende å flytte gjestebudet hit til Tromsø i år, i samarbeid med den utrolige fine organisasjonen som Kirkens Bymisjon i Tromsø er. De gjør så mye fint arbeid her i byen. Jeg har sett fram til denne kvelden, forteller han.

– Gjestebudene er alltid veldig fine kvelder, både med menneskemøter og gode program der vi snakker om viktige temaer. Vi skal snakke om hvordan det er å ha en del utfordringer i livet som gjør hverdagen vanskelig og hvordan vi skal legge best mulig til rette for at det skal gå bra, forteller han.

Nylig meldte Slottet på sine hjemmesider at kronprinsesse Mette-Marit får behandling for krystallsyken. Kronprinsen kan opplyse om at det står bra til med henne nå.

– Hun trenger noen dager å komme seg på. Hun har fått krystallsyken, men antakeligvis er det lett å behandle og hun blir bra igjen om noen dager. Hun regner med å være i farten igjen til helgen, men hun er veldig lei seg for at hun ikke er her i dag, sier han og legger til at arrangementer som gjestebudet er noe av det kronprinsparet setter mest pris på å få jobbe med.

Kronprinsen rakk å gjøre mye på sitt tromsøbesøk, og har møtt TUSJ og Kompasset, som er bymisjonen og Blå Kors sitt ungdomsarbeid.

– Vi drakk kakao og spiste boller. Det var ei fin stund og veldig god kakao, sier han og smiler.

Hvordan har kronprinsens opphold i Tromsø vært så langt?

– Det har vært bra, jeg er veldig glad i byen og området rundt her. Jeg har vært her mange ganger før. Det er fantastisk fint og gøy å være her i mørketida.

Takknemlig

Ann Karina Sogge er glad og takknemlig for at kronprinsparet valgte å ha gjestebudet i Tromsø i år.

– Det betyr så mye for oss. Organisasjonen handler om å skape raushet og et varmt og inkluderende samfunn. Jeg vet at mange av dem som kommer i kveld har gledet seg lenge, forteller hun.

Det var planlagt 87 gjester, men siden kronprinsessen er fraværende blir det en mindre.

– Jeg har holdt dette hemmelig i tre uker. Det var vanskelig, sier hun og smiler.

Sogge skal sitte ved siden av Kronprinsen under middagen.

– Det er klart det er stas. Jeg er stolt over at vi har en så flott kongefamilie i Norge. Det er det ikke mange som har!

Kommentarer til denne saken