Kommunestyret støtter Yalda

FÅR BLI INNTIL VIDERE: Yalda og familien får bli i Norge inntil videre. I hvert fall til rettssaken kommer opp i august. Her venninnene Mathilde Ryel (t.v.) og Ingrid Solvik Meløe (t.h.) som slår ring om Yalda Bahadori.

FÅR BLI INNTIL VIDERE: Yalda og familien får bli i Norge inntil videre. I hvert fall til rettssaken kommer opp i august. Her venninnene Mathilde Ryel (t.v.) og Ingrid Solvik Meløe (t.h.) som slår ring om Yalda Bahadori. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Vedtatt med stort flertall. Bare Frp samt to fra Høyre stemte mot. SI DIN MENING: Bør Yalda og familien få bli i Tromsø?

DEL

Kommunestyret i Tromsø vedtok i dag med stort flertall et forslag fra SV-representant Gunhild Johansen om å støtte Yalda og hennes familie i forsøket på å få behandlet søknaden om oppholdstillatelse på nytt.

LES MER: For Yalda (9) er livet i ferd med å knuses

LES MER: Ber om at Yalda får bli i Tromsø

I vedtaket appellerer kommunestyret til statsminister Jens Stoltenberg, barneminister Inga Marte Torkildsen, justisminister Grete Faremo og Troms-benken på Stortinget, og ber om at UNE skal behandle Yaldas oppholdstillatelse på nytt, denne gang på individuelt grunnlag og at Barnekonvensjonen legges til grunn ved behandlingen.

LES MER: – La Yalda bli!

SE VIDEO: Her er filmen som Yalda skal vise Gahr Støre

Vedtaket ble gjort mot Frps seks stemmer og to stemmer fra Høyre.

Artikkeltags