- Klumsete og uheldig

Tove Ovesen har fått både støtte og kritikk etter sin Facebook-status etter Grand Prix-finalen lørdag kveld.

Tove Ovesen har fått både støtte og kritikk etter sin Facebook-status etter Grand Prix-finalen lørdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Kystpartiet sentralt ber Tove Ovesen tenke gjennom sine fremtidige Facebook-oppdateringer.

DEL

- Dette er ikke holdninger som gjenspeiler Kystpartiets politikk, understreker partileder sentralt, Bengt Stabrun Johansen, til Nordlys.

- Hun må ta til seg det faktum at som folkevalgt er man ombudsmenn for våre velgere, og da må man unngå private ytringer på Facebook. Det er forøvrig en oppfordring jeg sender til alle politikere, uavhengig av politisk tilhørighet, fortsetter han.

Det var etter Norges sisteplass i Eurovision Song Contest at Kystpartipolitikeren fra Vardø, Tove Ovesen, meldte følgende på Facebook:

"Skal Norge representere Norge så er det kanskje på tide at vi får bort Russere, Afrikanere, Svensker og Iranere til å fremføre oss?"

Les her mer om debatten som herjet på Ovesens Facebook-side

Skjønner den oppfattes som rasistisk

Etter at flere reagerte på meldingen som rasistisk uttalte hun til Finnmarken at dette var hennes private mening. Hun avviste også på det sterkeste at hun var rasist.

Heller ikke Stabrun Johansen har oppfattet Ovesen som rasist, men skjønner at hennes omstridte Facebook-status kan oppfattes i den retning.

Han er mer oppgitt over at Ovesen "glemmer" sin rolle som folkevalgt representant for bystyret og formannskapet i Vardø.

- Dette er et tema vi har hatt oppe tidligere. Man kan ikke være privat i det offentlige rom og tro at det ikke får følger. Det er fullt forståelig at det fanges opp av journalister, sier han og gjentar at ytringene ikke er meninger som Kystpartiet stiller seg bak.

Artikkeltags