Som iTromsø skrev tidligere denne uken, slår Tromsøs rusmiljø alarm etter at det potensielt livsfarlige heroin-lignende stoffet "krokodil" er i omløp i byen.

Nytt for politiet

For Troms politidistrikt var dette nye opplysninger, og konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes sier nå til avisen at de tar saken på dypt alvor.

- Det kan være at vi har gjort beslag av "krokodil", men siden det er sammensatt av mange kjemikalier, viste analysen muligens et annet stoff. Nå driver vi med ekstra etterforskning for å avdekke eventuelle hull, sier Lysnes til iTromsø.

Trenger informasjon

Det var Virkelig-redaktør Eirik Junge Eliassen som sammen med representanter for rusmiljøet først slo alarm om stoffet. Nå oppfordrer politiet miljøet om å komme til dem med informasjon for å hindre utbredelsen av dødsdopet.

- Vi ønsker ikke å sette folk i fengsel eller at noen skal på tyste på andre, sier Lysnes til iTromsø.

Huden sprekker

"Krokodil" er gatenavnet for desomorfin, et stoff som hittil stort sett kun ha vært utbredt i Russland, hvor det er vanskelig å få tak i "vanlig" heroin.

Gatenavnet kommer fra skadene dopet gjør på brukeren, som kan oppleve effekten som regelrett kjøttetende, og at huden sprekker og faller av. De omfattende skadene stoffet kan påføre kroppen, gjør at forventet levetid for brukere er skarve ett til to år.

Desomorfin fremstilles relativt enkelt på hjemmelaboratorium ved bruk av smertestillende legemidler og en rekke kjemikalier.