Vannet fosset inn hos Byggmakker Per Strand i Tromsdalen mandag. Og de er ikke alene med vannproblemer.

Mildvær og regn kombinert med en ekstraordinær barfrostvinter har ført til at vannet nå flyter over i store deler av Troms.

Oversvømt på kort tid

Byggmakker Per Strand i Tromsdalen hadde det i går hektisk med å berge varene fra å bli ødelagt i vannmassene.

Opplever du oversvømmelse? Del din historie og dine bilder med oss! Send bilder til nett@nordlys.no eller på MMS til 2097 med kodeord nordlys.

– Klokken ti oppdaget vi at vannet begynte å renne fra oversiden og ned mot butikken. Klokken elleve var lageret, kontor og plassen utenfor oversvømt, sier selger Kjell Isak Rubbås.

Da Nordlys var der i 14-tiden var vannet på lagergulvet åtte centimeter dypt, og utenfor var det nærmere 40 centimeter. Vannet fosset fortsatt mot butikken.

Søkkvåte kunder

– Kundene kommer søkkvåt inn på butikken, forteller Rubbås.

De jobbet i går på spreng med innleide pumper for å få vekk vannet, og klarte å få bukt med problemet før det kom inn i selve butikken.

Mildvær og regn, tette sluker, stikkrenner og fulle overvannsgrøfter fører til oversvømmelser og vannproblemer i store deler av Troms.

Problemer i kø

Bydrift i Tromsø hadde i går flere A4-sider med henvendelser om vannproblemer.

– Vi har cirka 70–80 henvendelser per nå. Vi håper at vi i løpet av kvelden skal få redusert de akutte tilfellene. Vi prioriterer det som skader hus og veier først, sa arbeidsleder Bydrift Odd-Helge Vekve.

– Det er ganske kaotisk. Når folk ringer må vi rett og slett bare sette dem opp på ei liste, sa Vekve videre. De jobber med full besetning og døgnet rundt for å få bukt med problemet.

Mer vått i vente

– Vi har begrenset med mannskap og midler, og selv om vi nå jobber døgnet rundt, har vi ikke sjans til å rekke over alt, sa Vekve.

– Vi har hatt en ekstraordinær vinter med dyp tele. Vi har jobbet hele vinteren med å tine opp stikkrenner, men de har frosset igjen, sier Vekve.

Vervarslinga for Nord-Norge melder om sludd og snøbyger og lavere temperaturer tirsdag, mens det onsdag blir regn igjen.

LES OGSÅ: Kunder vasset i vann

LES OGSÅ: Flom på Senja