(Nettavisen)

For seks måneder siden intervjuet Nettavisen Birgit Rannveig Sørensen angående en kjole hun hadde sendt med Posten, men som da var sporløst forsvunnet.

Sørensen hadde sydd og strikket en kjole som hun skulle sende til Stockholm, i Sverige. Kjolen var en gave til datteren til en venn. Men etter en stund fikk hun vite at kjolen aldri kom fram.

Sørensen hadde gitt opp jakten på kjolen etter flere runder med posten, og valgte å lage en ny kjole som vennen fra Sverige tok med seg etter et besøk i Norge.

Posten leverer tross alt

Et halvt år etter Nettavisen snakket med Sørensen sist, fikk vi beskjed om at kjolen nå hadde dukket opp på postkontoret hennes i Tromsø.

– Sendt 22.12.2022 og nå teller vi 15.9.2023, skriver Sørensen i en epost til Nettavisen.

Hun fikk melding om at hun hadde en pakke som ventet på henne på postkontoret 15.9.2023. Hun tenkte først at det var en pakke fra Sverige, men da hun hentet pakken fikk hun sjokk. Det samme gjorde han som sto i posten da hun hentet den.

– Jeg sa at den forsvant for ni måneder siden. Han sa selv at dette er noe han aldri har opplevd før, sier Sørensen til Nettavisen.

Hun har ikke hørt noe fra Posten selv om hvordan den kom tilbake, hva som skjedde, eller hvor pakken har vært. Bare en melding om at en pakke venter på henne.

– Jeg måtte le og tenkte, kunne ønske kjolen kunne snakke, så jeg kunne høre hvor den har vært den siste tiden, sier Sørensen og ler.

Den var sporløst borte

Posten kunne den gangen tilby Sørensen 55 kroner som erstatning på tapet, da dette var summen hun betalte i porto.

– Det kan være en menneskelig svikt i en travel førjulstid hos Post i butikk som har tatt dette for å være en sending innenlands og kunden ikke har påpekt at brevet skulle til Sverige, og dermed måtte ha tolldeklarasjon eller at forsendelsen ikke har vært påført god nok adresseinformasjon, sa pressesjef for Posten Bring, Kenneth Pettersen, sist Nettavisen skrev om denne kjolen.

Sørensen sier nå at hun sa brevet skulle til Sverige, og at det sto tydelig på, men at det står sending i Norge på kvitteringen hennes. Og at hun tror feilen skjedde her.

Alle gode ting er to

Sørensen skal prøve en gang til å sende kjolen til Sverige. Denne gangen som pakke, og med sporing.

– Hun som skulle få kjolen var fire år da, og nå er hun fem år. Så jeg vet ikke om den passer enda, men hvis den ikke passer kan hun bare gi den videre til noen andre, sier Sørensen.

Den andre kjolen som ble sendt som erstatning var ikke lik den kjolen som egentlig skulle til Sverige. Så jenten i Sverige vil ikke risikere å ha to helt like kjoler.

– Aldri så dumt at det ikke er godt for noe, nå får hun to kjoler, sier Sørensen og ler.