HARSTAD (Nordlys.no):Karl Otto Ellingsen solgte sin Mazda 929 1976-modell i 1986, og har siden ikke sett noe til bilen.

Men for ei stund tilbake fikk han greie på at den spesielle bilen fortsatt står registrert på han, men den er sporløst forsvunnet. Nå håper han at noen har informasjon om hva som har skjedd med doningen.

– Jeg vil nemlig kjøpe den tilbake. Det var den første bilen jeg hadde registrert på meg selv, og den betyr derfor noe ekstra, sier bilentusiasten.

Spesiell farge

Ellingsen sier han har hatt kanskje hundre biler etter den gamle Mazdaen, men ingen andre sitter så godt i minnet.

– Da vi var 18-19 år bodde vi jo i bilene hele tida. Mazdaen var og er spesiell for meg. Jeg håper at noen kanskje sitter på informasjon om den, sier Ellingsen.

Søndag gikk han ut i flere grupper på Facebook og etterlyste bilen, som er av modellen hard-top coupe. Fargen på bilen var ikke original når den ble solgt.

– Bilen hadde en blå candy-farge som det heter. Det nederste partiet på bilen var litt mørkere i tillegg, sier Ellingsen.

To sylindre

Responsen på Facebook lot ikke vente på seg. Allerede søndag kveld var det en som kom med tips om at en slik bil var observert ved flystasjonen på Andenes for noen år tilbake. Tipset gikk på at den antakelig var ribbet ned, delene solgt, og chassiet var satt på søppelhaugen.

– Senere skal bilen ha blitt flyttet derfra, forklarer Karl Otto Ellingsen, som ikke klarer å huske hvem han solgte bilen til.

Om bilen på Andenes er den samme som Ellingsen solgte for 28 år siden, skal være uvisst men han lever i håpet.

– Jeg bryr meg ikke om det bare er chassiet som er igjen. Delene skal jeg nok klare å skaffe, sier Ellingsen som driver verkstedet Car & Cycle i Harstad.

Grom motor

Gjennom årenes løp har han bygd, og reparert og lakkert hundrevis av motorsykler og biler. Han husker spesielt Mazdaen på grunn av den småhanglete motoren.

– I 1985 kjøpte jeg bilen fra en kar i Brøstadbotn i Dyrøy kommune. Motoren var delvis havarert allerede, og jeg kjørte hjem på to sylindre, humrer han.

Iløpet av det året Mazdaen var i Ellingsens eie, måtte han skifte motor hele tre ganger.

– Nei, motoren var ikke spesielt bra. Får jeg tilbake gammelbilen min, ja så skal jeg sette i noe grommere under panseret, sier han.

Vil ha kontakt

Bildet Nordlys publiserer i artikkelen er ikke nøyaktig den bilen som Karl Otto er på jakt etter. Men den er av samme type; Mazda 929 1976-modell hard-top coupe.

– Bildet viser bilen i sin originale farge, slik en den kom fra fabrikken. Den jeg hadde var litt finere i lakken.

Ellingsen forteller at mange av kameratene tok bilder i den tida, men at han foreløpig ikke har klart å spore opp noen av disse.

– Forhåpentligvis finnes det et eller to bilder av min bil der ute, men helst vil jeg ha hele bilen tilbake. Dersom noen der ute vet noe, så håper jeg de tar kontakt, sier han.

Bilen er ikke registrert vraket, ettersom den fortsatt eksisterer i registrene.

– Det kan jo være at noen har trampet den flat og har brukt den til fyllmassen. Hvem vet, sier Ellingsen.

Registreringsnummeret på bilen er ZE 24850.