Kari-Anne Opsal går av som fylkesråd

GÅR AV: Fylkesråd for næring i Troms, Kari-Anne Opsal

GÅR AV: Fylkesråd for næring i Troms, Kari-Anne Opsal Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Trekker seg for å prioritere familien.

DEL

Torsdag ettermiddag bekrefter fylkesrådsleder Pia Svensgaard at Kari-Anne Opsal går av som fylkesråd for næring i Troms.

Til Nordlys forteller Svensgaard at Opsal har bedt om å tre av for å prioritere familien. Opsal har siden 2009 pendlet fra Harstad til jobben på fylkeshuset i Tromsø.

- Kari-Anne har gjort en veldig bra jobb som fylkesråd for næring. Det står stor respekt av den jobben hun har gjort, og helst skulle vi sett at vi kunne beholde henne i fylkesrådet. Men hun har en krevende hjemmesituasjon med små barn og en mann som også pendler, og for henne ble situasjonen såpass krevende at hun bestemte seg for å prioritere familien, sier Svensgaard.

Fylkesråd i fire år

Kari-Anne Opsal kom inn som fylkesråd for samferdsel og miljø da Synnøve Søndergaard (Ap) gikk av i 2009. Etter valget i 2011 ble hun fylkesråd for næring.

Opsal selv har så langt torsdag ikke vært tilgjengelig for kommentar. I en pressemelding uttrykker hun at hun har trivdes svært godt som fylkesråd.

- Tiden som fylkesråd har vært både spennende og lærerik, og med mange utfordringer. Som fylkesråd er jeg glad for at jeg har satt mine fotavtrykk både gjennom fremleggelsen av en innovativ petroleumsstrategi for Troms, en reiselivsstrategi hvor vi ønsker å sette en ny agenda samt at det arbeides med en fremtidsrettet havbruksstrategi, sier Opsal i pressemelding.

- Kommer ikke til å savne pendling

- Det å være fylkesråd er å samarbeide med mange parter, og ikke noe man gjør alene. Det kommer jeg til å savne, samtidig som jeg må erkjenne at jeg har pendlet til Tromsø halve livet til minstegutten, og akkurat den biten vil jeg ikke savne, sier Opsal.

Ifølge NRK vil Willy Ørnebakk (Ap) innstilles som ny fylkesråd for næring i fylkesrådet på mandag.

- Jeg kommenterer ikke hvem som kommer inn etter Kari-Anne før fylkesrådet har behandlet saken mandag morgen, sier Svensgaard

Har stått i stormen

Som fylkesråd for samferdsel hadde Opsal blant annet ansvar for to av fylkesrådet mest profilerte og omstridte saker - bussanbudet i Tromsø og hurtigbåtanbudet på strekningen Tromsø-Finnsnes.

I februar kunne Nordlys avsløre at det var Opsal selv som godkjente at de omstridte hybridbussene ble lagt inn som et krav i bussanbudet.

LES SAKEN: Her godkjenner Opsal innkjøp av hybridbusser

Opsal leder torsdag et havbruksseminar med 80 deltakere i Tromsø, som blir det siste hun gjør som fylkesråd. Hun blir nå ordinært medlem for Ap på fylkestinget i Troms.

Artikkeltags