Kan tape tre mill. på sjakk-OL

FRYKTER MILLIONTAP: Daværende hotelldirektør ved Radisson Blu i Tromsø, Poul-Henrik Remmer, serverer gjester under Sjakk-OL tidligere i år. Nå viser det seg at arrangementet kan gi milliontap for hotellet.

FRYKTER MILLIONTAP: Daværende hotelldirektør ved Radisson Blu i Tromsø, Poul-Henrik Remmer, serverer gjester under Sjakk-OL tidligere i år. Nå viser det seg at arrangementet kan gi milliontap for hotellet. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Kan medføre konsekvenser for driften av hotellene, sier hotellsjef.

DEL

Ledelsen i sjakk-OL har signalisert at de tar sikte på å dekke 90 prosent av det som mindre bedrifter har utestående. For noen bedrifter er det snakk om store summer, spesielt gjelder det hotellnæringen.

Etter det Nordlys forstår, kan Clarion Hotel The Edge, SAS Radisson og Rica Ishavshotell gå glipp av nesten en million hver.

- Det er vel de summene det er snakk om ja, men også de mindre hotellene går glipp av en del. Og det er snakk om store beløp for dem, sier tidligere SAS Radisson-direktør Poul-Henrik Remmer.

- Vi skal ha møte med ledelsen i sjakk-OL mandag. Deretter skal de bruke tiden fram til torsdag for å regne, sier direktør på Clarion Hotel The Edge, Øyvind Alapnes.

Han ønsker ikke å spekulere i hvor mye hotellet kan gå glipp av. Men bekrefter at det kan gå utover driften på hotellet.

- Men et potensielt tap på en million kroner medfører konsekvenser for alle bedrifter, også oss, fortsetter Alapnes.

700 til bords

Men det er en kjent sak at deltakerne i sjakk-OL spiste lunsj og middag på de tre nevnte hotellene.

- Vi hadde vel 700-800 personer til bords to ganger daglig i 14 dager. Det er klart at det koster, fortsetter Alapnes.

Han bekrefter også at hotellene, og flere andre, har sendt folk på ferie i juni og juli fordi dem skulle være rustet til arrangementet.

- Det er veldig mange som har stått på for bedriftene for at sjakk-OL skulle bli best mulig og for å gi noe tilbake til bedriftene de er ansatt i. Det er synd om det skulle ende på denne måten.

Fikk garantier

Nordlys vet at sjakk-OL ga hotellene i byen garantier om at de kunne betale regningene. Derfor er det mange som lurer på hvordan selskapet kunne havne i denne situasjonen.

Flere hevder at ledelsen i sjakk-OL var klar over at de ville havne i økonomisk trøbbel før den første brikken ble flyttet.

Nordlys har også fått bekreftet at flere i hotellnæringen er spent på hva den politiske ledelsen i kommunen gjør med saken. Den kommunale ledelsen har signalisert at de ønsker å satse på store arrangementer. Derfor blir denne saken en viktig test for kommunen. Spesielt dersom de ønsker et videre samarbeid med hotellnæringen. Det kan på mange måter bli «vinn-eller-forsvinn» for kommunen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken