Kan slippe straff etter dødsulykken

ÅSTEDET: En kvinne i 50-årene døde av skadene hun ble påført da en bil kjørte gjennom Storgata og traff henne i stor fart. Her fraktes sjåføren av ulykkesbilen bort av ambulansepersonell.

ÅSTEDET: En kvinne i 50-årene døde av skadene hun ble påført da en bil kjørte gjennom Storgata og traff henne i stor fart. Her fraktes sjåføren av ulykkesbilen bort av ambulansepersonell. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Sjåføren er siktet for uaktsomt drap. Mannens advokat hevder han fikk blackout. WEB-TV: LES MER: | |

DEL

Sjåføren i onsdagens dødsulykke kan slippe straff om han ikke visste hva han gjorde.

I går ble mannen avhørt av politiet. Avhøret ga ingen nye svar om hvorfor ulykken skjedde. Det er imidlertid brakt på det rene at mannen i 20-årene har diabetes type 1.

Om mannen var utsatt for insulinsjokk og fikk blackout, kan han slippe straff.

- Det er helt klart en mulighet at han ikke kan holdes strafferettslig ansvarlig hvis han ikke er å klandre for det som har skjedd. Men det er for tidlig å mene noe om, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes.

- Kan ikke lastes

Mannens advokat, Bjørn Morten Litveit Hansen, mener hans klient ikke kan lastes for sine handlinger.

LES MER: Diabetes kan være grunnen

- Min klient har beskrevet en situasjon der han på et tidspunkt i løpet av dagen får blackout. Deretter og ut har han fullstendig hukommelsestap, og kan ikke belyse noen relevante deler av hendelsesforløpet.

- Hvorfor fikk han blackout?

- Det vil etterforskningen kanskje kaste lys over, men konsekvensen av et insulinsjokk har jo vært grundig belyst i Nordlys.

- Du mener dét er årsaken til at han ikke husker noe og gjorde det han gjorde?

- Jeg mener det er veldig mye som taler for det, sier advokaten.

Friga navnet

Politiet i Tromsø har nå frigitt navnet til kvinnen i 50-årene som døde i trafikkulykken i Tromsø sentrum onsdag ettermiddag. Det ble gjort i forbindelse med en pressekonferanse om saken ved politihuset i Tromsø torsdag.

LES MER: Bilføreren avhøres i dag

Tromsø-kvinne omkom

Det var Elly Birgitte Klaudiussen på 53 år fra Tromsø som omkom i den tragiske ulykken i går. En bilfører kjørte rett inn i henne bakfra midt på lyse dagen i Storgata i Tromsø.

LES MER: - Et stort sjokk

– De pårørende er varslet, melder politimester Truls Fyhn i Tromsø i en pressemelding fra politiet i Tromsø.

Siktet for uaktsomt bildrap

Bilføreren, en mann i 20-årene, er under etterforskning for overtredelse av vegtrafikklovens paragraf 3 om uaktsom kjøring. I tillegg etterforskes han for mulig overtredelse av straffelovens paragraf 239 som omhandler uaktsomt drap.

LES MER: Mistenkt for uaktsom kjøring

– Han er siktet for å med bruk av bil ha kjørt uaktsomt slik at en annen person har omkommet, bekrefter politiinspektør Einar Sparboe Lysnes overfor nordlys.no.

Sjåføren har ikke vært pågrepet av politiet, og er ikke satt i varetekt.

Ble ikke klokere

Sparboe Lysnes sier til nordlys.no at politiet ikke har fått noen nye svar etter avhøret av bilføreren.

WEB-TV: Sjåføren avhørt

– Vi har i dag (torsdag) avhørt føreren av bilen og det er avhørt en del vitner. Vi vil også fortsette med en del vitneavhør. Så langt har ikke avhøret av føreren av bilen kastet noe nytt lys over saken, sier Sparboe Lysnes til nordlys.no.

Følger diabetes-sporet

– Er det noe i det med at han har diabetes og at han skal ha hatt ekstremt lave blodsukkernivåer?

– Det er på det rene at vedkommende har en slik sykdom. Om den har hatt betydning for hendelsesforløpet er det etterforskningen skal klarlegge. Det er altfor tidlig å si noe om, men vi vil få svar av analyse etter hvert, så får vi se om vi kommer til bunns i det, sier Lysnes til nordlys.no.

Venter svar på blodprøve

– Vet dere om vedkommende var ruspåvirket?

– Vi vet ingenting om det før vi får svar på blodprøven. Den vil gi svar på både medikamenter, eventuelt narkotika og alkohol, men jeg presiserer at vi ikke har holdepunkter for det ut over at det er helt naturlig å ta en slik prøve i en sak som denne, sier politiinspektøren til nordlys.no.

Ikke tvil om fakta

Han sier politiet har dannet seg et klart bilde av hva som rent faktisk skjedde da bilen braste inn i to kvinner i Storgata i to-tida onsdag ettermiddag.

– Det vi ikke er i tvil om, det er selve det objektive, faktumet her: Det er kjørt med en hastighet og på en slik måte, og på et område hvor man ikke skal kjøre, at..., sier Sparboe Lysnes og lar resten av svaret henge i lufta.

...Men holder teorien skjult

– Men hvorfor det her skjedde, og det subjektive her, det er det vi retter etterforskningen mot nå.

– Tror dere det var et uhell?

– Vi tror ingenting foreløpig, sier Sparboe Lysnes til nordlys.no.

Artikkeltags