Gå til sidens hovedinnhold

Kan gjøre politisk comeback

Artikkelen er over 8 år gammel

Heltidsstilling venter på Ingebrigtsen.

Leder i Tromsø Arbeiderparti, Odd Arne Thunberg, kan ikke svare på om Roger Ingebrigtsen skal fratas sin heltidsstilling som kommunepolitiker i Tromsø.

Selv om Ingebrigtsen måtte gå av som statssekretær og som kandidat til Stortinget på grunn av sin relasjon til en 20 år yngre jente, har han fortsatt flere verv i Tromsø Arbeiderparti.

Ingebrigtsen ble ved valget i fjor høst valgt inn i kommunestyret som representant for Arbeiderpartiet. I dag møter Svenn A. Nielsen somfast vararepresentant.

Ingebrigtsen er i tillegg valgt som nestleder i kommunestyregruppa - et verv som innebærer en heltidsstilling som politiker.

Videre er Ingebrigtsen også leder av valgkomiteen i Tromsø Ap.

Lokallagsleder Odd Arne Thunberg slår fast at Ingebrigtsen er valgt som kommunestyrerepresentant for fire år, og at kun en domfellelse eller at Ingebrigtsen selv søker om å få trekke seg vil kunne endre på det.

- Ingebrigtsen er folkevalgt i Tromsø kommune, og det er han fortsatt, sier Thunberg.

Alvorlig

Kvinnen har til Nordlys fortalt at hun var 17 år gammel og svært beruset da hun første gang hadde seksuell omgang med Ingebrigtsen, og at hun senere følte seg presset til å ha en seksuell relasjon med ham.

Arbeiderpartiet har sentralt vært tydelige på at saken er alvorlig, og at Roger Ingebrigtsen ikke kan være regjeringsmedlem. «Dette er jo forhold som kan være av en slik art at det ikke er forenlig med å fortsette med tillitsverv», sa Jens Stoltenberg til VG Nett i går.

- Arbeiderpartiet har sentralt tatt en avgjørelse om at han er uegnet til å ha en rolle som statssekretær. Vil kommunepartiet ta en lignende vurdering av om han er uegnet til å ha de vervene han har her hjemme?

- De vervene som er aktuelle skal vi vurdere når det er aktuelt å vurdere. Foreløpig prøver vi å komme oss videre i saken. Han må først få bruke tida til å avslutte de arbeidsforholdene som nå er uavklart, sier Thunberg.

- Valgkomiteen vil tiltre før neste årsmøte. Det er naturlig at valgkomiteen konstituerer seg og samles på vanlig måte. Det er ikke gjort noen endring i den statusen.

- Enn vervet som nestleder i kommunestyregruppa?

- Det må kommunestyregruppa finne ut av når den må omorganiseres på grunn av den nye situasjonen, sier Thunberg, som i 2010 ble nominert til ny leder i Tromsø Ap.

Ber om utsatt nominasjon

Han er for øvrig også nestleder i Troms Ap. I går kveld holdt de telefonmøte om krisen sex-skandalen har ført til. På agendaen sto blant annet Tromsø Aps krav om å kaste nominasjonskomiteen i fylkespartiet.

Thunberg sto selv bak kravet, men endte med å stemme med resten av fylkesstyret om å la den sittende komiteen fortsette sitt arbeid.

Fylkespartiet ber også om at nominasjonsmøtet, som skal beslutte hvem som blir partiets stortingskandidater, nå utsettes helt til utgangen av januar. Det til tross for at Arbeiderpartiets sentrale vedtekter krever at nominasjonslistene skal leveres innen 15. desember.

- Vi har fått signaler fra partikontoret sentralt om at den anmodningen vil bli tatt til følge, sier informasjonsrådgiver Bernt Sønvisen i Arbeiderpartiet.

Kan endre lista

Nominasjonskomiteen får også fritt leide fra fylkesstyret til å danne en ny liste etter at både Ingebrigtsen og 25-åringen nå har trukket seg (se side 10 og 11).

Det betyr at de står fritt til å endre dagens liste, der Martin Henriksen er nominert på topp.

- Vi har alle en utfordrende jobb, men jeg har full tillit til at komiteen gjør sin jobb og lager sitt listeforslag, sa leder Bjørn Inge Mo til Nordlys før møtet i går.

PS! Advokat John Christian Elden, som representerer Roger Ingebrigtsen, svarte ikke på Nordlys' henvendelse om saken i går kveld. Ingebrigtsen sa imidlertid fredag til Nordlys at hans politiske fremtid er det «minst interessante akkurat nå».

PRESISERING: Nordlys kom i skade for å skrive at Thunberg ble nominert til ny leder i Tromsø Ap av Roger Ingebrigtsen.

Leder av Tromsø Aps valgkomité i 2010, Viggo Hansen, påpeker at Roger Ingebrigtsen ikke hadde noe med valget av Odd Arne Thunberg som ny leder å gjøre.

–Jeg var leder i valgkomiteen til det årsmøtet. Odd Arne Thunberg var valgkomiteens forslag. Roger Ingebrigtsen hadde ingenting med det å gjøre. I det siste møtet meldte Roger Ingebrigtsen fra om at han ikke tok gjenvalg. Den kvelden falt vi i komiteen ned på Thunberg. Roger Ingebrigtsen har overhodet ingenting med valget av Thunberg å gjøre, sier Hansen.

–Det må ikke feste seg et inntrykk av at Thunberg er håndplukket av Roger, og at han i denne saken er “Rogers mann”, påpeker Hansen.