Kan bli nytt mekka for strikkhoppere

HOPPER I DET? Kåfjord-ordfører Bjørn Inge Mo utelukker ikke at han kommer til å hoppe i strikk fra den nye brua over juvet på bildet.

HOPPER I DET? Kåfjord-ordfører Bjørn Inge Mo utelukker ikke at han kommer til å hoppe i strikk fra den nye brua over juvet på bildet. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

...og ordfører Bjørn Inge Mo (Ap) utelukker ikke at han også vil hoppe i det fra den spektakulære, nye attraksjonen i Kåfjord.

DEL

Kåfjord-varianten av «månelandingen» - plasseringen av den spektakulære hengebrua over juvet i Sabetjohk i Kåfjorddalen - gikk ikke helt etter planen ved første forsøk.

Den nesten 4.000 kilo tunge gangbrua fikk en sprekk i konstruksjonen etter et ublidt møte med fundamentene på bakken.

Torsdag holdt ingeniørene og helikopteret sitt løfte - tåken til tross - og Kåfjords nye turistattraksjon var på plass!

– Spektakulært!

– Er dette årets hendelse i Nord-Troms, Kåfjord-ordfører Bjørn inge Mo?

– Brua vil iallfall bidra til at en av de mest spektakulære naturopplevelsene vi har blir enda mer spektakulær, sier ordfører Bjørn Inge Mo i Kåfjord.

– Hva betyr denne brua for kommunen?

– Det er en del av den strategien vi har hatt, med å få opp flere merkede turstier. Jeg tror den vil komme til å bety veldig mye. I tillegg vil det foregå en del ting aktiviteter i tilknytning til brua, som strikkhopp, som gjør at flere vil besøke stedet.

– Kommer du til å hoppe i strikk derfra?

– Man skal aldri si aldri!

– Flott opplevelse

– Det er jo de samme ingeniørene som sto bak overrennet i nye Holmenkollen. Hvordan vil du karakterisere hengebrua?

– Både i forhold til arkiktektur og opplevelser, er den veldig spektakulær. Den matcher naturen på en god måte, mener Mo.

Hengebrua binder sammen den nye turstien som skal ta folk fra havnivået og opp til fjells gjennom vakre Kåfjorden..

– Vi er ikke helt i mål. Det er en del ting som skal gjøres med turstiene også. Men det blir en ganske lang tursti, som går helt fra Ishavet til Kilipisjärvi, lokker Mo.

– Det blir en flott opplevelse, legger han til. Han har selv gått en del i området, men oppdaget ikke hvor fint det egentlig var før han var godt voksen. Nå unner han andre å få den samme opplevelsen.

Pris: 7 mill.

Hengebrua og turstiene har kostet sju millioner kroner. Kommunen tar en del av regninga selv, men har også fått god støtte fra flere hold.

– Vi har fått veldig mye finansiert eksternt, sier Mo.

Artikkeltags