Mandag kveld skulle Julie Marie Andersen ta bussen fra Narvik der hun går på skole - og hjem til Sortland.

Da 22-åringen skulle bytte buss i Gullesfjord, oppsto det problemer, skriver Vesterålen Online. For sjåføren nektet henne å ta med hunden Lilly, en fem år gammel Bichon frisé, ombord i bussen.

- Livsfarlig for hunden

- Jeg hadde henne i bånd, det er en liten hund og hun røyter ikke. Bussjåføren spurte heller ikke de andre passasjerene om noen var allergiske, forteller Andersen til Nordlys.

Hun fikk valget om ikke å være med i bussen, eller putte hunden i bagasjerommet. Her var det imidlertid fullt, med det resultat at hun måtte balansere vesken med hunden i på den andre bagasjen. Det turte ikke Andersen.

- Det kunne jo vært livsfarlig for hunden, forteller hun.

Måtte hentes av kjæresten

Utfallet ble at hun ble nektet å være med bussen - 34 kilometer hjemmefra.

- Jeg måtte ringe kjæresten min og spørre om han kunne hente meg. Jeg ventet i én time mens han kjørte fra Sortland, sier Andersen.

- Det var kveld og ikke veldig varmt, legger hun til.

Det 22-åringen reagerer mest på, er imidlertid oppførselen til sjåføren. For ifølge Andersen var han alt annet enn serviceinnstilt.

- Det verste var at han peivet med armene, kjeftet og sa at det var han som bestemte, sier hun.

Har sendt inn klage

Hun har nå sendt klage til Nordland fylkeskommune. Frank Karlsen, avdelingsleder i rederiet Boreal Transport Nord Vesterålen, sier til Vesterålen Online at han ikke kjenner den konkrete saken.

På generelt grunnlag understreker han at reglene for hund er klare.

- Det kan være allergiske passasjerer eller sjåfører. Det er mange gode grunner til at hunder bør være i bagasjerommet, sier Karlsen til avisen.

- Er det godt nok å nekte noen adgang i bussen med forklaringen «fordi jeg bestemmer»?

- Det er bussjåføren som bestemmer, men det er selvfølgelig ikke god kundebehandling å ordlegge seg slik, sier Karlsen.