Det skjedde etter at tromsømannen var på ferie i Thailand for to måneder siden.

– Jeg tok nattbussen fra Phuket til Hua Hin. Da vi kom frem ventet jeg, slik skikken er, på at bussjåføren skulle ta ut kofferten min, forteller han til Nordlys.

Men bussjåføren var ikke å se. Vaeng begynte derfor å ta ut kofferten selv, og da han nesten hadde trukket den ut, dukket sjåføren opp.

– Han var sint som en okse, hylte og slo i siden på bussen. Grunnen var at kofferten hadde løsnet en smal metallist fra bussen da jeg trakk den ut. Han ropte og brølte på thai, og jeg ble en blanding av sint og redd.

Det var Thailand-bloggen oddmyklebust.com som først omtalte saken.

Sendte inn klage

Etter å ha kommet til hotellet sendte Vaeng en klage på sjåførens oppførsel til busselskapet. Han hørte ingenting fra selskapet, og klagen ble videresendt til ulike offentlige instanser i Thailand. Men det var først da Vaeng selv sendte klagen til den thailandske ambassaden i Oslo, at det ble fart i sakene.

– De fulgte opp, og for en uke siden fikk jeg en beklagelse fra departementet for landtransport. Bussjåføren beklaget hendelsen, og forklarte at han var sliten etter å ha kjørt hele natta.

Busselskapet fikk en bot fra departementet, etter ikke å ha «opptrådt høflig mot turisten». Vaeng var så fornøyd med beklagelsen og saksbehandlingen hos offisielle myndigheter i Thailand, at han bestemte seg for å sende et svar.

– Gikk rett inn i hjertene

– Jeg skrev at jeg så på dette som en engangsforeteelse, og at saken er ute av verden for min del. Jeg skrev også at jeg ellers bare har gode ord om thaier, og at jeg opplever folket som høflige og veldig vennlige.

I tillegg la Vaeng ved et bilde av sin første og eneste tatovering;?«Jeg elsker Thailand», tatt på sin første Thailand-tur i november i fjor. Bildet ble videresendt oppover i systemet, til den nådde den thailandske turistministeren.

– Han har faktisk brukt saken min på en pressekonferanse som eksempel på at det er viktig å ta turisters klager på alvor. Jeg setter stor pris på at de likte tatoveringen, sier Vaeng.

Og etter at tatoveringen fikk medieoppmerksomhet i Thailand, har den smeltet flere thai-hjerter.

– Jeg tok den ganske spontant for å uttrykke min kjærlighet til landet. Men den gikk visst rett inn i hjertene til thaiene. Jeg er veldig overrasket, men også både beæret og stolt, sier Vaeng.