- Jeg måtte bøye meg ned mens de holdt meg i skankan for å få tak i kveita

Lørdag dro Simon Haugen, Joakim Hansen og Jan Ivar Hansen opp denne fangsten.

Lørdag dro Simon Haugen, Joakim Hansen og Jan Ivar Hansen opp denne fangsten. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Fiskerne var fornøyde med fire 20-kilos kveiter. Så kom ruggen.

DEL

Lørdag dro Simon Haugen, Joakim Hansen og Jan Ivar Hansen dro ut for å ta opp kveitegarnene de hadde satt mellom Lyngen- og Ullsfjorden to dager i forveien.

- Først fikk vi fire småkveiter, og så fikk vi det monsteret der. Det var en helt syk opplevelse å få en så stor fisk, sier Haugen til Nordlys.

Måtte bruke kran

- Du blir helt i 120 når du får en slik fisk, legger han til.

Det er Jan Ivar Hansen som eier båten Skagøy. Hansen er både Haugens onkel og arbeidsgiver.

- Vi trodde først det var en liten fisk, men så kom store helsikas fisken opp, sier Haugen entusiastisk.

Kveita satt ikke fast i garnet, men var blitt fanget da det ble dratt inn. Det gjorde det enklere å dra den ombord, men på grunn av vekta måtte de bruke båtens kran til oppgaven.

- Jeg måtte bøye meg ned mens de holdt meg i skankan for å få tak i kveita, sier Haugen.

Ikke middagsmat

- Du tenker ikke så mye når du får en slik fisk. Det handler om å berge ho. Jeg mistet ei kveite på 100 kilo i fjor, og det vil jeg ikke gjøre igjen, forteller han.

- Da blir det vel kveite til middag et par dager fremover?

- Du kan si det slikt, svarer Haugen spøkefullt.

Fisken, som veide 201 kilo sløyd, ble levert til Oldervik Fiskeindustri. Men om den blir middagsmat, er heller usikkert.

- Jeg tror ikke du kan spise den der, sier Simon Haugen.

Artikkeltags