- Jeg har tapt 1 mill. på borettslagets konkurs

FORTVILET OG FORBANNET: ? Jeg føler meg både svindlet og lurt trill rundt av megler som ikke informerte om at vi ikke var en del av garantifondet.

FORTVILET OG FORBANNET: ? Jeg føler meg både svindlet og lurt trill rundt av megler som ikke informerte om at vi ikke var en del av garantifondet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Siv Anita Olsen visste ikke at hun aldri fikk kjøpe sin egen leilighet. Nå føler hun seg lurt trill rundt.

DEL

Tomasjord Amfi borettslag gikk konkurs i oktober 2010. Siv Anita Olsen kjøpte leilighet når bygget var nytt, og har nå bodd der i seks år. I dag føler hun seg lurt siden hun aldri var klar over at hun ikke har krav på å kjøpe eller selge sin egen leilighet.

- Jeg hadde aldri flyttet hit hvis jeg hadde visst at jeg hadde blitt så dårlig behandlet, sier hun.

- Lurt trill rundt

Olsen forklarer at hun har betalt til sammen nærmere en million kroner på leiligheten hun nå ikke får lov til å verken kjøpe eller selge.

- Jeg betalte nærmere 500.000 kroner i innskudd, og har betalt alle utgiftene til leilgiheten hver måned. Dette er penger jeg aldri vil få igjen, sier Olsen.

Eiendommen skal etter hvert legges ut for salg på det åpne markedet. De som allerede bor i en leilighet ved Tomasjord Amfi Borettslag får ikke kjøpe leilighet. Siv Anita Olsen mener situasjonen er håpløs.

- Det er ikke mulig for meg å selge eller leie ut siden borettslaget gikk konkurs, sier Olsen, og legger til at hun ikke var klar over reglene når hun skrev under kontrakten.

- Jeg føler meg både svindlet og lurt trill rundt av megler som ikke informerte om at vi ikke var en del av garantifondet.

Stor misnøye

Hun forteller at det er stor misnøye blant beboerne fra tidligere Tomasjord Amfi Borettslag. Hun har i flere år forsøkt å flytte fra leiligheten, og forteller at situasjonen har vært en verkebyll over lengre tid.

- Ingen av oss som allerede har betalt store summer for å bo her, får tilbud om å kjøpe leilighet, sier Olsen.

- Mange som bor her har gitt opp. De har flyttet her i fra, og vil ikke ha noe med dette å gjøre.

Olsen forteller at hun har holdt på leiligheten i håp om å få kjøpe den. Nå vil hun ha en løsning på situasjonen.

- Jeg har ikke råd til å flytte herfra uten å kunne selge leiligheten. Jeg har betalt alle regninger gjennom syv år, og skjønner ikke hvorfor jeg dermed skal bli dårlig behandlet, sier Olsen.

Etterlyser regler

Nå etterlyser hun regler for forkjøpsrett. 20.november fikk Siv Anita Olsen brev fra Justisia Advokatkontor. Hun leste svart på hvitt at hun ikke får lov til å kjøpe sin egen leilighet hun har betalt for i syv år.

- Jeg fikk beskjed om at alt skulle selges i en stor enhet. Jeg kunne kjøpe alle leilighetene her, men det er helt uaktuelt.

- Ikke forkjøpsrett

Advokat Ingar Nordmo Olsen, bostyrer for konkursboet Tomasjord Amfi borettslag, opplyser at beboerne ikke har krav på forkjøpsrett til leilighetene.

- Borettslaget gikk konkurs i 2010, og dermed blir det løst opp, sier Nordmo Olsen.

- De har ikke krav på å kjøpe leiligheter de leier, siden eiendommen ikke skal seksjoneres.

Det er kun ved seksjonering at loven åpner for forkjøpsrett for leietakerne.

- Mange beboere vil kjøpe sin leilighet tilbake, men eiendommen skal legges ut for salg som en enhet som en utleiergård.

Han har jobbet med saken over lengre tid, og har stor forståelse for at beboerne er fortvilte.

- De har tapt mye penger siden borettslaget gikk konkurs.

Artikkeltags