Like før lunsj mandag startet den tiltalte 50-åringen sin forklaring i den mye omtalte straffesaken som går for Nord-Troms tingrett.

Han avviser at han har kjennskap eller befatning med narkotikabeslagene i saken, som dreier seg om flere kilo metamfetamin og hasj.

- Det er politiets påstand, og jeg mener på det sterkeste at jeg ikke har noe med dette å gjøre, sa han.

Sentral

Han har ifølge påtalemyndigheten hatt en sentral rolle i det påståtte narkonettet. Det stiller han seg også uforstående til.

- Jeg har ingen befatning med saken, gjentok han flere ganger.

HA-leder

Mens Leif Ivar «Leifen» Kristiansen for tiden soner en dom, mener politiet at mannen fungerer som leder for Hells Angels i Norge. Også dette nekter han for, utover at han har fungert som talsmann for den omstridte MC-klubben.

- Klubben et demokrati hvor én mann har én stemme. Om det er motstridende, så diskuterer vi og stemmer over det, forklarte han.

Hells Angels og klubbstrukturen har så langt vært sentral i aktor Hugo Hensteins utspørring, som er ventet å vare ut dagen.

Fredsavtale

Blant annet ville statsadvokaten vite hvilke titler og vestmerker klubben benytter internt, hans reisevirksomhet som talsmann, Hells Angels’ påståtte forsvarsfond og fredsavtalen som på 90-tallet ble inngått med den rivaliserende MC-klubben Bandidos.

Mannen avviser at han har vært med å forhandle fram avtalen, men erkjenner at han har forsvart den i ettertid.

- Det handler om å holde en dialog før det går galt. Det har vi klart i alle år.

Han hadde imidlertid ikke noe svar på Hensteins spørsmål om hva klubbene eventuelt skulle krige om.

- Det vet jeg ikke.