- Jeg har ikke visst om denne saken

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Avviser at han hadde kjennskap til Ingebrigtsens forhold.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Martin Henriksen er tydelig. Han kjente ikke til Roger Ingebrigtsens forhold til en 17-årig AUFer.

– Jeg ble orientert om situasjonen like før den ble offentlig kjent fredag kveld, og har ikke visst om denne saken tidligere. Jeg er svært lei meg på vegne av de involverte, og håper de får hjelp og støtte, sier Henriksen til NRK.

Etter at Roger Ingebrigtsen trakk seg fredag, har det blitt spekulert fra flere hold i at avsløringene om AP-toppens forhold til en 17-årig AUFer ble dratt fram av motkandidat i Troms AP, Martin Henriksen. Nå avviser Henriksen at han har kjent til situasjonen før i går.

- Jeg ble orientert om situasjonen like før den ble offentlig kjent fredag kveld, og har ikke visst om denne saken tidligere. Jeg er svært lei meg på vegne av de involverte, og håper de får hjelp og støtte, uttaler Henriksen til NTB.

LES MER: Her er Roger Ingebrigtsens beklagelsesbrev

- Ubehagelig

Blant annet Tromsø-ordførere Jens Johan Hjort og tidligere komitéleder i Troms AP, Vibeke Ek, har gått hardt ut mot Henriksen. På nettstedet betegnet Hjort avsløringene som "tidenes drittpakke".

- Det er ubehagelig å se spekulasjonene rundt hvorfor disse opplysningene kommer fram, sier Henriksen til NTB.

Søndag skulle det egentlig vært kampvotering mellom ham og Roger Ingebrigtsen om førsteplassen på Troms Aps nominasjonsliste til stortingsvalget. Etter at saken ble kjent fredag, utsatte fylkeslaget voteringen i to uker.

- Jeg hadde håpet på en ryddig og god debatt og avstemming på nominasjonsmøtet i Troms Ap. Slik ville det ikke ha blitt denne helga. Det var derfor riktig å utsette, sier Henriksen.

LES MER: - Jeg visste om Rogers forhold

Artikkeltags