- Jeg føler det som et overgrep mot meg

Artikkelen er over 7 år gammel

Redaktør og autist Jon Henrik Larsen misbrukes på Facebook.

DEL

Det var for en måneds tid siden at Jon Henrik Larsen fra Salangen ble oppmerksom på at noe merkelig foregikk på Facebook.

Det var hans søster som ringte han og lurte på hvorfor Jon Henrik hadde skrevet slike ukvemsord til en person han ikke kjente. Etter hvert oppdaget han at flere personer han ikke kjente hadde mottat stygge kommentarer fra han på Facebook.

- Det var skrevet ukvemsord i mitt navn til andre folk, sier Larsen, og forklarer at noen hadde opprettet en falsk profil i hans navn hvor de hadde brukt et bilde av han som profil-bilde. Fra den falske profilen hadde de skrevet meldinger til folk Larsen ikke viste hvem var.

- Det var stygge ting som ble skrevet. Blant annet " din forbanna tullpeis", "idiot", og " hvorfor leser du ikke avisa mi, din idiot". Det ble skrevet ting som er langt ut fra det jeg aksepterer, og som sverter mitt navn og min jobb, sier Larsen, som ikke aner hvem det er som står bak misbruket.

LES OGSÅ: – Tårene rant når jeg hørte på han

Han er redaktør i nettavisen Salangen-Nyheter og har fått mye oppmerksomhet etter at han stod frem som autist og etter at han var FNs hovedtaler under UNICEFs konferanse.

LES MER: Autistiske Jon Henrik blir FNs hovedtaler

Samtidig som noen opprettet en falsk Facebook-profil i Larsens navn oppdaget Larsen at noen også hadde hacket seg inn på hans egen Facebook-profil og skrevet meldinger fra hans konto. Etterpå ble meldingene som var sendt slettet slik at Larsen ikke skulle oppdage det.

- Et overgrep

- Jeg føler det som et overgep på meg selv. Noen begir seg jo ut for å være meg, og når de kontakter folk tror de jo det er meg.

Larsen tok kontakt med Facebook da han oppdaget at noen hadde opprettet en falsk profil. Profilen ble slettet for noen dager siden. Siden da har det vært stille.

Han har foreløpig ikke politianmeldt utnyttelsen, men vurderer det.

- Om det nå roer seg og ikke skjer igjen, så lar jeg det bli med det uten noen politianmeldelse.

- Knebling av ytringsfirheten

Han har også laget seg et nytt og mer vanskelig passord til sin egen Facebook-profil.

- Om det ikke roer seg så ser jeg heller ingen annen utvei enn at jeg må melde meg ut av Facebook. Om jeg må gjøre det så blir det for meg som en knebling av ytringsfriheten min. Det er ille.

LES OGSÅ: Autisten Jon Henrik vet alt om alle - alltid!

Larsen sier at han håper folk som er blitt kontaktet av noen i hans navn med støtende, usømmelig eller usaklige meldinger kan ta kontakt med han.

- Slik at jeg får fortelle dem situasjonen og slik at jeg får vite hva som er skrevet.

Artikkeltags