OSLO (Nordlys): – Det var en stor opplevelse å få møte prinsessen. Jeg fikk til og med klem av henne. Hun var så raus. Jeg har ikke landet etter den klemmen.

Seint torsdag ettermiddag reiste bedriftseier og redaktør Jon Henrik Larsen fra Oslo til Salangen. Etter et besøk i hovedstaden han aldri kommer til å glemme. Konferanse, intervjuer med rikspressen. Morgengjest på God Morgen Norge. Og klem og gode ord fra prinsessen. Og en sal som ga han varm applaus. Ikke nok med det. Larsen rakk en samtale med en minister også.

Må ha troen på at det går

– Jeg klarer ikke å fordøye alt jeg har opplevd med det første, sier han til Nordlys.

Torsdag var redaktøren av Salangen Nyheter en av hovedtalerne under Unicefs konferanse om barn med funksjonshemning på Litteraturhuset i Oslo. På fremste rad satt selveste prinsessen.

– Jeg så at hun tørket en tåre mens jeg fortalte om at jeg ble mobbet litt under oppveksten, sier Larsen. Larsen fra Salangen har vist at en alvorlig autismediagnose kan vendes til noe positivt.

– Hun ble nok litt rørt da jeg fortalte min historie, sier han.

Budskap

Larsen har vist at man også folk med utfordringer kan nå langt. Om man får sjansen. Og om noen har tro på en – og legger ting til rette.

– Mamma og familien min har vært de som har hjulpet meg fram dit jeg er i dag, sier Larsen.

– Hva var ditt viktigste budskap i foredraget?

– At det meste er mulig. At man kan lykkes selv om man har et handikap, sier Larsen, som fikk prate med prinsessen under etter foredraget.

– Hun sa hun gjerne ville komme på besøk til Salangen for å se nærmere på hva jeg har fått til der.

– Det blir noe å skrive om for Salangen Nyheter!

– Hehe. Gjett om.

Møtte Anniken

Like før Larsen reiste fra Oslo, fikk han møte arbeidsminister Anniken Huitfeldt.

Larsen ba henne jobbe for at personer som har fått en diagnose på en funksjonshemning, skal få et eget statlig ombud som hjelper foreldre som kan bistå for å få den bistand man har krav på.

– Det er viktig at man har en ressurs som kan hjelpe til med å finne fram i systemene, samt sørge for å informere om hva man har krav på hjelp til, sier Larsen.

Også ministeren sa hun gjerne ville snakke mer med Larsen.

– Så det kan bli mange damebesøk i Salangen i tida framover?

– Vi får se. Men det er hyggelig med damebesøk, sier Larsen og ler.