Det ble dramatisk da en mannlig kunde slo seg vrang på Intersport i Tromsø sentrum like før klokken 12.00 onsdag formiddag.

Da Ivar Rønne (62) på Intersports skoavdeling ikke ønsket å gi ham nye sko, tydde han til vold - og slo 62-åringen rett ned i bakken.

Fikk ikke penger

Nordlys møter Rønne to timer senere, etter en tur hos fastlegen. Da er han like blid som ellers.

- Kunden skulle ha reklamasjon på en sko fordi gummien frempå tuppen hadde løsnet. Jeg sa at skomakeren kunne reparere den for ham, men han ville ha nye sko med en gang. Jeg gjentok at jeg kunne reparere den for ham, men han nektet, forteller 62-åringen.

- Til slutt spurte jeg om han ville ha hjelp eller ikke, og da slo han.

- Jeg ble så paff da han slo at jeg ikke rakk å reagere. I ettertid er jeg glad for at jeg ikke slo tilbake, fortsetter Rønne.

Rabalder

Avdelingsleder på Intersport, Børt Nordli, sto like ved da dramaet oppsto.

- Plutselig hørte jeg et voldsomt rabalder. Da jeg snudde meg lå Ivar på gulvet.

Nordli handlet resolutt, tok tak i mannen, og kastet ham ut.

- Jeg trodde egentlig at han hadde dyttet ham. Men da jeg snudde meg så jeg at Ivar var blodig i halve ansiktet. Leppa var sprukket, forteller Nordli.

Sydde tre sting

Rønne tenkte selv at han skulle fortsette arbeidsdagen som vanlig – men fikk klar beskjed av politiet om å komme seg til fastlegen.

- Der ble leppa sydd med tre sting, forteller Rønne.

Litt etter klokken 14 var han tilbake på jobb.

- Det går helt fint med meg. Jeg måtte bare hjem og få i meg litt mat, sier han.

Jakter gjerningsmann

Intersport gjenkjente mannen fra tidligere besøk, og skaffet politiet både et bilde og et navn.

- Vi har fått en beskrivelse av gjerningsmannen. Han er en kjenning av politiet. Vi leter nå etter han i sentrum, opplyser operasjonsleder Gunnar Baardsen i Troms politidistrikt til Nordlys.

- En serviceinnstilt person

Som en kuriositet skal det nevnes at Ivar Rønne er viden kjent i Tromsø for å gi god service.

”Søk gjerne råd hos en ekspert. Når det gjelder løpesko kan vi varmt anbefale Ivar Rønne på InterSport i Tromsø”, skriver løpernettverket Northern Runners på sine nettsider.

”En serviceinnstilt person, stappet med kunnskap og et ønske om å gi kunden det den trenger”, skriver blogger Rannveig Marlene Dahl.